Porvoon pata
Porvoon pata kuudelle henkilölle
Ainekset:
2 rkl voita lihan ruskistamiseen
800 g naudan kotimainen paistisuikale
2 dl vispikerma
2 tl sipulijauhe
1 tl mustapippuri rouhe
1 tl suola
1 lihaliemikuutio
2 rkl soijakastike
250 g Ruoka & Dippi Koskenlaskija
120 g smetana
4 dl vesi
3 rkl maissitärkkelys jauho
- Kuumenna voi pannussa ja ruskista lihasuikaleet joka puolelta kauniin ruskeiksi. Siirrä ruskistuneet lihasuikaleet ja lihaliemikuutio pataan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää vesi suikaleiden päälle. Hauduta 1,5 tuntia 120°C lämpötilassa kannen alla.
- Punnitse smetana ja Ruoka & Dippi Koskenlaskija. Lisää osa kermasta ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput kermat, soijakastike, sipulijauhe ja maissijauho. Sekoita tasaiseksi liemeksi.
- Kaada liemi pataan lihojen päälle ja sekoita. Hauduta puoli tuntia 120°C lämpötilassa.