Siirry sisältöön
Porvoon ateria- ja puhtauspalvelut

Porvoon pata

Porvoon pata kuudelle henkilölle

Ainekset:

2 rkl voita lihan ruskistamiseen

800 g naudan kotimainen paistisuikale

2 dl vispikerma

2 tl sipulijauhe

1 tl mustapippuri rouhe

1 tl suola

1 lihaliemikuutio

2 rkl soijakastike

250 g Ruoka & Dippi Koskenlaskija

120 g smetana

4 dl vesi

3 rkl maissitärkkelys jauho

  1. Kuumenna voi pannussa ja ruskista lihasuikaleet joka puolelta kauniin ruskeiksi. Siirrä ruskistuneet lihasuikaleet ja lihaliemikuutio pataan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää vesi suikaleiden päälle. Hauduta 1,5 tuntia 120°C lämpötilassa kannen alla.
  2. Punnitse smetana ja Ruoka & Dippi Koskenlaskija. Lisää osa kermasta ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput kermat, soijakastike, sipulijauhe ja maissijauho. Sekoita tasaiseksi liemeksi.
  3. Kaada liemi pataan lihojen päälle ja sekoita. Hauduta puoli tuntia 120°C lämpötilassa.