Siirry sisältöön
Porvoon ateria- ja puhtauspalvelut

Suunniteltu ateriakokonaisuus

Tiesitkö? Kasvuiässä olevan tai paljon urheilevan nuoren energiakulutus voi nousta suureksi, jolloin on hyvä huolehtia siitä, että ravintoaineiden ja energiansaanti on riittävää kulutukseen nähden.

Lautasmalli

Lautasmallista on apua hyvän aterian koostamisessa.

Täytä puolet lautasesta kasviksilla, esimerkiksi raasteilla, salaatilla ja lämpimillä kasvislisäkkeillä. Kasviksista saa vitamiineja, virkeyttä ja vastustuskykyä.

Perunan, riisin, pastan tai muun viljavalmisteen osuus on noin neljännes. Näistä saa energiaa päivään ja harrastuksiin.

Yksi neljännes jää kala-, liha- ja munaruoalle, minkä voi korvata myös kasvisruoalla. Näistä saa rakennusaineita kasvamiseen.

Ruokajuomaksi vesi, rasvaton maito tai piimä. Riittävä juominen pitää virkeänä ja auttaa jaksamaan.

Hyvään ateriaan kuuluu myös leipä ja levite. Elimistö tarvitsee pehmeitä rasvoja voidakseen hyvin.

Annoskoko on yksilöllinen. Meillä ruokaa saa hakea lisää!