Hoppa till innehåll
Borgå kost- och städtjänster

Borgågrytan

Borgågrytan, för sex personer

Ingredienser:

2 msk smör för att bryna köttet

800 g inhemsk strimlad nötstek

2 dl vispgrädde

2 tsk lökpulver

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk salt

1 kött buljongtärning

2 msk sojasås

250 g Koskenlaskija smältost, Ruoka & Dippi

120 g smetana

4 dl vatten

3 msk majsstärkelse

  1. Hetta upp smöret i pannan och bryn köttet tills strimlorna är vackert bruna. Flytta över köttet till en gryta och tillsätt buljongen. Krydda med salt och peppar, och tillsätt vatten. Låt sjuda under lock i 1,5 timmar i 120°C.
  2. Väg smetanan och sältosten. Tillsätt en del av grädden och rör om tills blandningen blir jämn. Häll i resten av grädden, sojasåsen, lökpulvret och majsstärkelsen. Rör om tills blandningen är jämn.
  3. Häll spaden på köttet och rör om. Låt sjuda i en halv timme i 120°C.