Borgågrytan
Borgågrytan, för sex personer
Ingredienser:
2 msk smör för att bryna köttet
800 g inhemsk strimlad nötstek
2 dl vispgrädde
2 tsk lökpulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 kött buljongtärning
2 msk sojasås
250 g Koskenlaskija smältost, Ruoka & Dippi
120 g smetana
4 dl vatten
3 msk majsstärkelse
- Hetta upp smöret i pannan och bryn köttet tills strimlorna är vackert bruna. Flytta över köttet till en gryta och tillsätt buljongen. Krydda med salt och peppar, och tillsätt vatten. Låt sjuda under lock i 1,5 timmar i 120°C.
- Väg smetanan och sältosten. Tillsätt en del av grädden och rör om tills blandningen blir jämn. Häll i resten av grädden, sojasåsen, lökpulvret och majsstärkelsen. Rör om tills blandningen är jämn.
- Häll spaden på köttet och rör om. Låt sjuda i en halv timme i 120°C.