Siirry sisältöön

Porvoon kaupungilla on yhteensä 46 leikkipuistoa aina pienistä korttelipuistoista isokokoisempiin teemapuistoihin. Tavoitteena on, että leikkipuistoverkosto palvelee tasapuolisesti koko Porvoota. Teemme leikkipuistoissa vuosittain perusteelliset tarkastukset, joissa todetaan leikkipaikkojen mahdolliset puutteet. Vuosittain rakennamme muutaman uuden leikkipuiston sekä peruskorjaamme muutaman vanhan.

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle ilmoitan, jos havaitsen puutteita puistossa?

Jos havaitset epäkohtia välineistössä tai puutteita leikkipaikan ylläpidossa, voit laittaa kunnossapitoilmoituksen sähköiseen asiointipalveluun tai olla yhteydessä puhelimitse Kompassiin puh. 020 692 250.

Miksi leikkipuistoja puretaan?

Porvoon leikkipuistoverkosto on aiemmin ollut epätasainen ja osa puistoista on ollut varsin huonokuntoisia. Miettiessämme leikkipuistojen purkamista ja leikkipuistoverkoston kehittämistä tavoitteenamme on koko Porvoota tasapuolisesti palveleva leikkipuistoverkosto, jota pystytään rakentamaan, peruskorjaamaan ja ylläpitämään määrärahojen puitteissa. Vaikka leikkipaikkoja poistuu, rakennamme vuosittain myös kokonaan uusia leikkipaikkoja 1–2 kpl ja peruskorjaamme vanhoja leikkipuistoja 1–2 kpl investointimäärärahojen puitteissa.

Milloin lähileikkipuistomme rakennetaan tai peruskorjataan?

Leikkipuistojen sijoitteluun on otettu kantaa asemakaavassa. Niiden suunnittelu ja rakentaminen etenee asuinalueiden rakentumisen myötä. Peruskunnostukseen leikkipuistot tulevat usein, kun tietyn alueen leikkipuistoverkostoa tarkastellaan ja valitaan kehitettävä, monipuolisempi leikkipuisto. Samalla usein poistuu pienempiä lähialueen leikkipuistoja. Peruskunnostuksen taustalla voi olla myös laitteiden ikääntyminen ja huonokuntoisuus. Arvioimme peruskunnostustarvetta vuosittain, kun tarkastamme leikkipuistot perusteellisesti ja arvioimme niiden käyttöastetta. Suunnitellut rakentamisen tai peruskorjaamisen aikataulut voivat muuttua investointimäärärahojen supistuessa.

Miksi leikkipuistossa on välineitä, joihin lapset eivät itse pääse?

Pyrimme asentamaan leikkipuistoihin välineitä eri ikäisille. Jos lapsi ei itse pääse välineeseen, kyseinen välinen ei ole tarkoitettu hänen kokoiselleen. Huoltaja on ensisijaisesti vastuussa siitä, että leikkiväline on sopiva ja turvallinen omalle lapselle.

Voinko ostaa leikkipuistosta käytöstä poistuneita leikkivälineitä?

Ilmoitamme poistetuista leikkivälineistä Kiertonetissä. Poistetut leikkivälineet ovat myynnissä ’romuna’, koska emme voi ottaa vastuuta jo käytöstä poistetuista välineistä.

Keskustan leikkipuistot

Borgströmin leikkipuisto

Jokiranta

Lyseonpuisto

Muumipuisto

Pastori Virénin leikkipuisto

Vaasan aukion leikkipuisto

Itäisen alueen leikkipuistot

Jernbölen leikkipuisto

Kerkkoon leikkipuisto

Leivonpuisto

Louhenpuisto

Lupiinipuisto

Otsopuisto

Puromäen leikkipuisto

Rakuunapuisto

Säterihaan leikkipuisto

Suoratienpuisto

Tarkkisten leikkipuisto

Tikantien puisto

Toukovuoren leikkipuisto

Viikinkipuisto

Viljandinaukion leikkipaikka

Läntisen alueen leikkipuistot

Alkrogin leikkipuisto

Eestinmäen leikkipuisto

Ernestasin leikkipuisto

Gammelbackan leikkipuisto

Hamarinaukio

Hornhattulan leikkipuisto

Johannisbergin leikkipuisto

Katajamäen leikkipuisto

Koddervikenin leikkipuisto

Kristiinankujan leikkipuisto

Kukkolankujan leikkipuisto

Länsi-Haikkoon leikkipuisto

Lehtihamarin leikkipuisto

Mansikkasuon leikkipuisto

Pajarinteen leikkipuisto

Peippolan kolmio

Pormestarinkadun leikkipuisto

Purokadun leikkipuisto

Slätbergin leikkipuisto

Susipuisto

Tolkkisten leikkipuisto

Vallikiven leikkipuisto

Ylä-Haikkoon leikkipuisto