Johanna, arbetarskyddschef
Borgå stad känns som en familjär och hanterbar organisation, samtidigt som vi har förmågan att producera tjänster åt kommuninvånarna vars standard de anställda kan vara stolta över. Borgå är helt enkelt lagom, och bra så.
Innan jag övergick till rollen som arbetarskyddschef arbetade jag bland annat inom social- och hälsovårdstjänster som servicechef för rehabiliterings- och sjukhustjänster samt som avdelningschef på ett rehabiliteringscenter. Jag är fysioterapeut i grunden och har därefter avslutat mina masterstudier i hälsofrämjande.
Arbetarskyddschefen fungerar som arbetsgivarens representant i arbetarskyddssamarbetet och bistår arbetsgivaren samt närcheferna på arbetsplatsen med att säkerställa den nödvändiga arbetarskyddskompetensen. Mina uppgifter inkluderar att initiera, stödja och utveckla samarbetet mellan arbetsgivaren och arbetstagarna i arbetarskyddsfrågor. Jag samarbetar med arbetarskyddsmyndigheten samt företagshälsovården.
Mitt mål är att med ett aktivt grepp och en stark samarbetsinställning utveckla arbetsförhållandena inom Borgå stad till det bättre över sektorsgränserna. Arbetssäkerhet och välbefinnande innefattar både fysiska, psykiska och emotionella komponenter, och alla måste beaktas för att uppnå välbefinnande i arbetet. Detta är inte en uppgift som arbetarskyddschefen kan utföra ensam. Vi behöver varandras hjälp.
Höjdpunkterna i mitt arbete har alltid varit tvärprofessionella framgångar som krävt långsiktigt samarbete.
Borgå stad är fortfarande en tillräckligt stor arbetsgivare för att erbjuda fungerande stödtjänster och förmåner till arbetstagarna. Borgå stad känns som en familjär och hanterbar organisation, samtidigt som vi har förmågan att producera tjänster åt kommuninvånarna vars standard de anställda kan vara stolta över. Borgå är helt enkelt lagom, och bra så.