Hoppa till innehåll

Hanna Westerberg: Denna strålande punkt

  • 07.09.2024 - 13.10.2024
  • 10:00 - 16:00

Hanna Westerbergs utställning Denna strålande punkt presenterar Westerbergs storskaliga tempera- och oljemålningar samt mindre teckningar och målningar. Utställningen arrangeras i samarbete med Galleri Halmetoja.

Öppet 6.9-13.10.2024, tis-sön kl. 10-16.
Fritt inträde. Välkommen!

”Hanna Westerbergs nya verk bygger starkt på det observerade. Verkens kärna formas av linjer som grundar sig på tecknarens blick. Vi ser mycket, men blicken är selektiv. Den avgränsar, plockar, kombinerar och bygger. Tecknarens blick är ett av bildkonstens mest centrala element. Den är kärnan i den bildkonst som observerar verkligheten”.
– Veikko Halmetoja

Samarbetet mellan Hanna Westerberg och Galleria Halmetoja inleddes i fjol med sommarutställningen vid Suvi-Pinx, där Westerberg deltog med fyra stora målningar. I år fortsätter samarbetet med separatutställningar på Galleri Gamla Kaplansgården i Borgå 6.9 – 13.10 och Galleria Halmetoja i Helsingfors 1.11 – 24.11. Tidigare samarbetade Westerberg med den av Bäcksbacka grundade Konstsalongen. Hon har utexaminerats från Bildkonstakademin 1998, men har studerat vid flera tillfällen även i Italien. Hennes verk finns bland annat i konstsamlingarna vid Kiasma, Finska Staten, HAM Helsingfors konstmuseum samt Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

 

Andra liknande evenemang