Hoppa till innehåll

Natalia Kozieł-Kalliomäki: The Room Gets Small When You Stay Still

  • 10.09.2024 - 13.10.2024
  • 10:00 - 18:00

The Room Gets Small When You Stay Still

Natalia Kozieł-Kalliomäki

1x 16mm + 1x oh-projektor

Producerad i: LIFT, Liaison of Independent Filmmaking of Toronto, Canada

2024

 

I en tid präglad av osäkerhet och förändring har begreppet hem—som en gång var en symbol för trygghet och stabilitet—blivit alltmer komplext. ”Rummet krymper när du står still” utforskar föränderliga uppfattningar om personligt utrymme och ifrågasätter om det verkligen är en självklar rättighet att ha en trygg och säker plats att kalla sin egen i dagens värld.

Genom ett småskaligt audiovisuellt projekt baserat på 16 mm filmprojektion inbjuder verket att reflektera över de utrymmen vi bebor. Både film och de utrymmen vi lever i har en liknande sårbarhet. Projektet utmanar föreställningen att hemmet bara är en fysisk struktur och uppmanar oss att överväga de emotionella, psykologiska och sociala dimensionerna av vad det innebär att känna sig trygg. När världen omkring oss blir alltmer oförutsägbar ställer detta projekt frågan: Kan vi någonsin verkligen stå stilla när marken under oss ständigt förändras?

Välkommen till en resa som utforskar spänningen mellan stillhetens bekvämlighet och behovet av rörelse i strävan efter trygghet och tillhörighet.

Projektet har möjliggjorts av understöd från:
Centret för konstfrämjande
Centralen för audiovisuell mediekultur AVEK

Andra liknande evenemang