Hoppa till innehåll

SKAPA Konstkarusell

SKAPA Borgå-Sibbo, verksamhet i småbarnspedagogiken

Konstkaruseller i småbarnspedagogiken

Nu går det att anmäla sig med till SKAPA konstkaruseller för verksamhetsåret 2025. Med väljs ett begränsat antal enheter från Borgå och Sibbo. Anmälan är öppen fram till den 17.11.2024.

Konstkarusellernas piloter ordnas i en del av småbarnspedagogikens enheter i Borgå och Sibbo under hösten 2024.

I SKAPA konstkarusellen använder vi oss av arbetsmetoden STADSLEK. I stadsleken skapar barnen en stad, som kan vara och se ut som vad som helst, den behöver inte ens vara en regelrätt stad. Det kan vara en djurpark eller någon annan plats – mössens hemliga värld, flygfältet, slem-världen… I leken är alla med, det vill säga alla vuxna i teamet och barnen i hela gruppen. Stadsleken som metod passar för barn i alla åldrar. Under piloten har de yngsta som deltagit varit kring 1 år medan de äldre varit förskolebarn. Vi skräddarsyr innehåller så att det passar grupperna.

Genom leken presenteras olika konstformer åt barnen. En konstpedagog besöker gruppen en gång i veckan i fyra veckors tid. Resten av veckan kan barnen fortsätta leken tillsammans med personalen. Konstkarusellen inspirerar och hjälper barn att komma i kontakt med sin kreativitet och samtidigt öva på sociala färdigheter! De olika konstformerna presenteras på barnens villkor och det viktigaste är inte att det blir ett konstverk eller en förställning utan upplevelsen av att göra konst.