Hoppa till innehåll

Anders Lindholm-Ahlefelt vald som verkställande direktör för Konstfabriken

EM Anders Lindholm-Ahlefelt har valts som verkställande direktör för Konstfabriken, dvs. Borgå Event Factory Oy Ab, fr.o.m. 1.9.2024

Taidetehdas.

Anders Lindholm-Ahlefelt har skött tjänsten som verkställande direktör tidsbestämt 1.9.2023–31.8.2024 under sin tjänsteledighet från tjänsten som Borgå stads fritidsföreståndare.

– Jag kunde inte låta denna chans gå förbi. Konstfabriken är ett otroligt evenemangshus och det är en glädje och en ära att kunna vara dess verkställande direktör, säger Lindholm-Ahlefelt.

Under det gångna året startade Anders Lindholm-Ahlefelt en stor utredning som granskade Konstfabrikens verksamheter. Under våren 2024 beslöt man att Konstfabriken fortsätter sin verksamhet delvis med samma principer som nu, men med vissa preciseringar och genom att förtydliga vissa funktioner.

– Vi fortsätter att utveckla Konstfabriken till Borgås centrala evenemangs- och kulturhus. Konstfabriken har en väldig potential, som vi bör dra full nytta av. Evenemangsbranschen är krävande eftersom det handlar om hur mycket människor överhuvudtaget har pengar att använda uttryckligen för fritid och underhållning, efter att alla andra utgifter har täckts. Vi kommer också alltid att i viss mån konkurrera med olika direktuppspelningstjänster – lyckas vi skapa ett så intressant innehåll att människor lämnar sitt hem och sin soffa för att gå ut till staden för att delta och uppleva? Målet är så klart att engagera Borgåborna och att alla skulle hitta en orsak att komma till Konstfabriken.

EM Anders Lindholm-Ahlefelt valdes 2021 som Borgå stads kultur- och fritidsdirektör. Han har tidigare arbetat bl.a. som kultur- och fritidschef i Grankulla och som utvecklingschef för bildningssektorn i Vanda.

Aktiebolaget som Borgå stad grundat samt Borgå Event Factory Oy Ab som är verksam under namnet Konstfabriken ansvarar för försäljningen och marknadsföringen av Konstfabrikens mötes- och evenemangslokaler samt evenemangstjänster. Event Factory är Borgå stads dotterbolag.