Hoppa till innehåll

Beredningen av servicenätet framskrider – diskussionsmöte för invånare den 10 oktober

Borgå stads arbete med servicenätet för småbarnspedagogiken och den grundläggande utbildningen framskrider mot beslutsfattande. Planen och scenarierna som hänför sig till servicenätet blir färdiga i slutet av september och behandlas under oktober–november i sektioner, nämnder och stadsstyrelsen. Det ordnas ett informations- och diskussionsmöte för invånarna den 10 oktober 2024.

Meningen är att stadsfullmäktige ska fatta beslut om servicenätet och om budgeten för 2025 vid sitt sammanträde den 11 december 2024. 

Enligt befolkningsprognoser kommer antalet barn i Borgå och därmed också statsandelarna att minska betydligt. Servicenätet måste förnyas så att staden ska kunna erbjuda kvalitativa tjänster även i framtiden. 

– Arbetet med servicenätet baserar sig på omfattande samarbete och delaktighet. Det har gjorts ett stort beredningsarbete, i vilket har ingått bland annat en utredning av servicenätets nuläge, delaktiggörande av barn och vårdnadshavare samt barnkonsekvensbedömning. I samband med beredningen av stadens ekonomiska produktivitets- och balanseringsprogram hördes personalen i stor utsträckning. Under hösten har närchefer informerats om hur processen med servicenätet framskrider bland annat vid närchefsträffar och i ledningsgrupper, berättar bildningsdirektör Sari Gustafsson.

– Nu vill vi höra allas synpunkter. Tidtabellen möjliggör en kvalitativ och konstruktiv diskussion och vi hoppas att så många som möjligt deltar i det här, fortsätter Gustafsson.

På informations- och diskussionsmötet för invånarna presenteras servicenätsplanen och scenarierna. Stadens sakkunniga och tjänsteinnehavare berättar om det arbete som har gjorts hittills och presenterar var tyngdpunkterna för Borgås befolkningstillväxt ligger under de närmaste åren. På mötet finns möjlighet att ställa frågor och kommentera planen och scenarierna.

Mötet är tvåspråkigt och öppet för alla intresserade. Ingen förhandsanmälan krävs.

Informations- och diskussionsmöte om servicenätet

Tid: torsdag 10 oktober 2024 kl. 18–20
Plats: fullmäktigesalen i stadshuset, Stadshusgatan 9, Borgå