Hoppa till innehåll

Borgå stad har startat ett utredningsarbete om idrottsplatser – också Borgåbornas önskemål hörs

Borgå stad utreder idrottsplatsernas nuläge och utvecklingsbehov. I utredningen kartläggs stadens idrottsplatser och Borgåbornas samt föreningarnas åsikter om idrottsplatsernas läge och behov.

Yleisurheilukenttä.

– Med hjälp av enkäterna samlas värdefull information om bruk och behov av olika idrottsplatser, särskilt när det gäller motionering på egen hand, säger chef för idrottstjänster Marjo Rantala.
Med hjälp av utredningsarbetet om idrottsplatser har man som mål att utarbeta en utredning om idrottsplatserna på stadens område. I den beaktas deras nuläge samt stadens beslut om idrottsplatsernas utvecklande samt dessu-tom byggande av nya idrottsplatser.

– Dessutom har man som mål att utarbeta en vision för stadens framtida nätverk av idrottsplatser. I visionen be-aktas stadens befolkningsförändring, kommunbornas och idrottsföreningars behov och önskemål gällande motion, de behov och önskemål som nätverket av stadens skolor och daghem har samt de krav och ekonomiska realiteter som olika idrottsgrenar och användargrupper ställer, berättar Rantala.

Idrottsplatser som finns på stadens område är idrottsplatser som förvaltas av staden samt idrottsplatser inomhus och utomhus som upprätthålls och/eller administreras av föreningar och privata företag inom stadens område, vilka lämpar sig eller som används för olika idrottsgrenar och självständig motion.

– Kommunbornas och föreningars behov och önskemål kartläggs med enkäterna. Vi hoppas på att så många som möjligt vill påverka Borgås framtida idrottsmöjligheter genom att svara på enkäten eller genom att delta i möjlig-heterna för deltagande.

Det ordnas två möjligheter för deltagande senare på hösten: en för föreningar och en som är öppen för alla som är intresserade.

Förfrågan kan besvaras fram till 1.9.2024.