Hoppa till innehåll

Borgå ungdomstjänster ordnar många slags aktiviteter under Borgå Pride

Under prideveckan (vecka 33) ordnar Borgå ungdomsservice många slags aktiviteter och evenemang för unga. Under prideveckan flaggar Borgå stad bland annat vid stadshuset, skolorna, huvudbiblioteket och ungdomslokalen Kertsi.

Sateenkaari Porvoonjoen yllä.

Onsdagen 14.8 ordnas Pridehouse för unga kl. 17–20 i ungdomslokalen Zentra (Mannerheimgatan 20)! Pridehouse dekoreras med regnbågsfärger och för deltagare lovas en varm stämning!
På programmet står bl.a. karaoke, Dungeons & Dragons-bordsrollspel, regnbågsyoga, skyltverkstad, pyssel, spel. Också den rikstäckande Sekaisin-chatten finns på plats!

Sekaisin är en riksomfattande diskussionstjänst som är avsedd för 12–29-åringar och som stöder psykiskt välbefinnande och hantering av psykiska problem. Sekaisin kontaktas av cirka 170 000 unga personer per år. Den vanligaste orsaken till kontakt är illabefinnande.

Svarspersonerna är både yrkesutbildade personer inom social- och hälsovården och utbildade frivilliga, från sammanlagt nästan 50 olika organisationer.
Så att ingen ung människa blir ensam med sitt illabefinnande.

Pridehouse är öppet för alla unga och evenemangets program produceras förutom av ungdomstjänsterna även av Sekaisin-chatten, Navigatorn, den finska församlingen och Linnankosken lukio.

Lördag är prideveckans huvuddag

På ungdomsgårdarna ordnas frågesporter kring temat och på fredagen 16.8 får man baka och dekorera sina bakverk vid ungdomsgården i Kertsi i Gammelbacka.
Fredagen 16.8 ordnas dessutom en Arcus-filmkväll i ungdomslokalen Zentra för alla ungdomar som är intresserade av regnbågsteman. Vi ser på filmen tillsammans och trivs!

Lördagen 17.8 är prideveckans huvuddag, och firandet börjar redan på morgonen:

  • Från klockan 10 är unga välkomna till ungdomslokalen Zentra för en gemensam Glitterbrunch där vi förbereder oss för den kommande prideparaden.
  • Cirka kl. 11.30 drar vi tillsammans från Zentra till torget och väntar på att Prideparaden avgår. Ungdomstjänsterna har ett eget block i prideparaden, dit alla unga är välkomna även om de inte har deltagit i morgonens gemensamma brunch.
  • Cirka kl. 13 Parkfest i stadsparken. Alla välkomna på parkfesten efter prideparaden! I parken ordnas många olika program, med musik och försäljningsstånd. Ungdomstjänsterna och Navigatorn har ett tält i parken, och ni är välkomma att bekanta er med oss och umgås tillsammans. Inträdesbiljetterna till de ungas efterfest delas ut vid ungdomstjänsternas tält!
  • Klockan 17 De ungas efterfest i ungdomslokalen Zentra

Ungdomstjänsterna ansvarar för de ungas efterfest och Zentra dekoreras med regnbågens alla färger! På efterfesten spelar dj:n musik, vi sätter upp en fotovägg där du kan fånga din fantastiska prideoutfit och när du behöver paus från dansandet kan du sjunga karaoke med andra deltagare. Efterfesten är avgiftsfri och rusmedelsfri. Hämta din inträdesbiljett till de ungas efterfest från ungdomstjänsternas tält under parkfesten!
Prideveckans program för unga är gratis och rusmedelsfritt. Välkommen.

Vi önskar alla en härlig och färgglad fest!