Hoppa till innehåll

Coronavirussmitta i ett privat vårdhem i Borgå

I vårdhemmet Attendo Fredrikanhovi i Borgå har det upptäckts en coronavirussmitta. Smittan har upptäckts hos en anställd. Servicehuset är en enhet där Borgå stad köper tjänster och har för tillfället sammanlagt 20 äldre boende.

Hos boendena i vårdhemmet har det inte upptäckts några smittor. Boenden i servicehuset och en del av personalen har ändå blivit exponerade för coronavirussmittan. De försätts i karantän som slutar den 25 oktober. Anhöriga till boenden som exponerats kommer att kontaktas och underrättas om situationen.

Utredning av vilka som blivit exponerade för smittan fortsätter. Hälsovårdsmyndigheterna kontaktar de exponerade tisdagen den 20 oktober. Om personen inte blir kontaktad, har personen inte haft kontakt med den smittade.

Borgå stads hälsovård besöker vårdhemmet och coronatestar alla de boende senast onsdagen den 21 oktober. Även de anställda som blev exponerade testas. Besöken till vårdhemmet är förbjudna tills vidare och personalen har fått anvisningar om att minimera boendenas rörelse i vårdhemmet. Enhetens gemensamma lokaler och kontaktytor städas och desinficeras effektiverat.