Hoppa till innehåll

Det finns efterfrågan på egnahemstomter i Borgå – Haikostranden är särskilt intressant

Efterfrågan på Borgå stads lediga egnahemstomter har hållits konstant och under sommaren har beslut om tomtöverlåtelser gjorts i Haikostranden, Majberget och Hindhår. Dessutom har förfrågan om tomter ökat efter sommaren.

Omakotitalon rakennus käynnissä.

– Från det att en tomt blivit reserverad till det att den köps och att det byggs på tomten tar visserligen tid, men så klart är det här en positiv signal i denna tid, säger tomtchef Pekka Söyrilä.
Borgå stad har flera lediga egnahemstomter som man kan ansöka fortlöpande. Lediga tomter finns t.ex. i Vårdalen och Majberget. Tomter utanför centrumområdet finns förutom i Haiko också t.ex. i Hindhår och Kerko. Tomtreserveringar som inställts kan ansökas på nytt varje måndag.
Lediga tomter ansöks elektroniskt vie ePorvoo.

Stadsplaneringen är nästan färdig med beredningen av detaljplanen Haikobrinken II. Där kommer det att finnas 13 nya egnahemstomter om några år, då planen fått laga kraft.
– Haikos havsnära och natursköna kulturhistoriska miljö erbjuder utmärkta förutsättningar för boende. Det är inget under att tomterna på området väcker intresse och vi tror att den nya Haikobrinken II:s tomter kommer att väcka stort intresse, säger Söyrilä.