Hoppa till innehåll

Fler förändringar på kommande i tidtabellerna för lokaltrafiken

De nya uppdaterade tidtabellerna för lokaltrafiken träder i kraft 23.9.2024. Ändringar görs för busslinjerna 2, 4, 7 och 8.

Bussikaistan tiemerkintä.

Tidtabellerna för lokaltrafiken i Borgå har justerats längs med hösten baserat på responsen från kunderna. Små ruttändringar har också gjorts.

– Vi beklagar eventuella oklarheter som orsakats av ändringarna. Det har skett stora förändringar i kollektivtrafiken i höst och vi har velat reagera på välgrundad respons. En del eventuella tilläggsjusteringar utreds fortfarande, säger kollektivtrafikingenjör Matias Leinonen.

De nya tidtabellerna har uppdaterats på stadens webbplats och i Matkahuoltos tidtabellstjänster.

– Vi rekommenderar att du tar i bruk Matkahuoltos ruttguide (Reittiopas) eller mobilappen Resor och biljetter. Med hjälp av dem hittar du nya rutter och aktuella tidtabeller, Leinonen fortsätter.

Tidtabeller, rutter och priser för kollektivtrafiken i Borgå finns på stadens webbplats:

Matkahuoltos tidtabellstjänster:

Höstens förändringar i sammandrag

  • 5.8. nya rutter och tidtabeller för höst/vintersäsongen infördes.
  • 26.8. tidtabellerna uppdaterades för flera linjer. Staden köpte tilläggsturer för en del av linjerna.
  • 3.9. busslinje nr. 14 fick en extra tur på vardagar som avgår från torget kl. 14.55 och kör rutten torget – Pääskytie koulu – Hindhår – Kullo.
  • 10.9. ändringar i rutten och tidtabellen för busslinje nr. 8. Bussen kör inte längre till Bokbindarevägen.
  • 23.9. ändringar i tidtabeller för busslinjer nr. 2, 4, 7 och 8.

Ändringar har gjorts endast i lokaltrafikens linjer, det vill säga de rutter som trafikerar inom Borgå stadsområde, inte skärgårds- eller regiontrafik.

Lokaltrafiken är gratis på bilfria dagen den 22 september

Bilfria dagen firas traditionellt på söndagen den 22 september. Temadagen till ära är lokaltrafiken gratis på alla linjer som Borgå stad köper. På söndagar kör linjerna 1, 2, 3 och 7.