Hoppa till innehåll

Fler ofta ställda frågor om servicenätet har publicerats

Fler ofta ställda frågor och svar om Borgå stads servicenätsplan, som är på remiss, har publicerats i stadens webbtjänst.  

Ett informations- och diskussionsmöte ordnades för invånarna i Borgå den 10 oktober i kulturhuset Grand. Under kvällen ställde den stora publiken tjänsteinnehavarna många frågor. Publiken fick också skicka frågor elektroniskt till ett enkätverktyg. En del av frågorna besvarades under kvällen och ofta förekommande teman har nu besvarats i webbtjänsten.  

På webben har frågor gällande bland annat de planerade serviceområdena, framtida stora investeringar och den gjorda barnkonsekvensanalysen besvarats.  

På webben finns också information om servicenätet och dess nuläge samt allt material som publicerats i anslutning till servicenätsarbetet.   

Svara på enkäten senast den 28 oktober 

Det är ännu möjligt att ge respons på servicenätsplanen genom att svara på en separat elektronisk enkät. Enkäten kan besvaras 11–28.10.2024. Vi publicerar fler ofta ställda frågor och svar på servicenätets webb under de närmaste veckorna.  

Enkätens sammanfattning bifogas, liksom andra utlåtanden, till servicenätsplanens material för behandling av stadsstyrelsen och fullmäktige. 

När utlåtanden och responsen har samlats lägger stadsdirektören fram sitt förslag om servicenätet. Stadsstyrelsen behandlar förslaget i november, och meningen är att stadsfullmäktige fattar ett beslut om ärendet 11.12.2024.