Hoppa till innehåll

Gammelbacka utvecklas mångsidigt – invånarmöte 8 oktober

Borgå stad ordnar ett invånarmöte där utvecklingen av Gammelbacka behandlas omfattande. Området kommer att utvecklas på många sätt under de kommande åren. Just nu pågår bland annat utveckling av planen för Gammelbacka centrum, planering av den nya Peipon koulu samt planering av tillfälliga lokaler för biblioteket och ungdomslokalen. Dessutom stöds gemenskapsandan i området på olika sätt.

Gammelbacka

Vi önskar att både personer som bor i området, representanter för områdets föreningsaktörer och andra aktörer samt familjer till barn som går i skolan och daghemmen i området deltar i mötet.

– Gammelbacka har potential att utvecklas till ett servicecentrum i västra Borgå. Vi vill bevara områdets positiva särdrag och element som ökar trivseln, såsom parkmiljön, och stödja områdets positiva effekter på välbefinnandet. Trivseln och säkerheten i området förbättras genom planläggning och offentliga utrymmen, konstaterar biträdande stadsdirektör Fredrick von Schoultz.

Utvecklingen av Gammelbacka fokuserar på att höja nivån på de offentliga tjänsterna och lokalerna, såsom att utveckla biblioteket och ungdomslokalen, samt på att skapa möjligheter för privata investeringar och nytt bostadsbyggande. Trivseln och säkerheten i området förbättras med hjälp av planläggning och offentliga utrymmen. Dessutom stöds föreningsverksamhet och gemenskapsandan i området.

– Fritidstjänsterna, såsom biblioteket och ungdomstjänsterna, är centrala för välbefinnande och gemenskapsanda i Gammelbacka. Det är viktigt att dessa tjänster fortsätter att vara starka och stöder invånarna på ett mångsidigt sätt, betonar fritidsdirektör Minna Särelä.

– Det är viktigt att Peipon koulu förnyas, eftersom skolan är en tjänst som ökar den sociala jämlikheten i Gammelbacka och som också engagerar områdets vuxna i verksamheten. Byggandet av den nya skolan ger staden möjlighet att höja kvalitetsnivån i och uppskattningen av Gammelbacka centrum, berättar Jari Kettunen, direktör för grundläggande utbildning och gymnasieutbildning.

Invånarmöte om utvecklingen av Gammelbacka

Tid: 8 oktober 2024 kl. 17:00–19:00

Plats: Ungdomslokal Kertsi, Gammelbacka allaktivitetshus, Centrumplatsen 1.