Hoppa till innehåll

Kom med på ett supertrendigt klädbytesevenemang!

Borgå stads ungdomstjänster, Visit Porvoo och Uusimaa arrangerar Klädbytardag den 21.9.2024 i Haaga- Helia Borgå Campus kl. 11-15. Evenemanget är en del av Clean World Porvoo-evenemanget.

Skjortor på klädhängare.

Evenemanget för samman människor som uppskattar slitstarka kläder i gott skick och vill byta dem med andra likasinnade. Pengar byter inte ägare, bara kläder. Syftet med evenemanget är att väcka medvetenhet om hållbar användning av kläder och textilier, samtidigt som man sparar miljön och ger kläderna ett nytt liv.

Evenemanget fokuserar på kläder för unga och vuxna, och evenemanget byter inte ut barnkläder eller sportutrustning.

Kom med kläder som passar, är i utmärkt skick, för alla storlekar, kön och åldrar. Utmärkt skick innebär att kläderna är rena, strukna och fria från revor, hål, fläckar eller större defekter. Ta bara med dig kläder du skulle vara stolt över att ge till en vän.

Du kan ta med till evenemanget:

  • Toppar, skjortor, blusar och jackor
  • Byxor, jeans och shorts
  • Kjolar, klänningar och kostymer

Alla stilar och märken accepteras så länge de är i utmärkt skick – så kom ihåg att föremålen sträcker sig från trendiga kläder till äldre klassiker. Även om vi gärna tar emot märkesprodukter kan vi inte garantera att alla som tar med en märkesprodukt tar hem en matchande del.

Insamlingsrunda:

Utöver insamlingsställen ordnar vi en insamlingsrunda. Anmäl din adress via länken nedan och vi hämtar kläderna för evenemanget under tiden 13–14.9. Anmälan är bindande.

På huvudbiblioteket kan du låna unika kläder för en vecka

Återvinning av kläder syns också på Borgå stadsbibliotek. På huvudbiblioteket visas under september kläddesigner Onerva Luomas utställning Ta mig härifrån, där man kan låna unika kläder åt sig själv för en vecka. På lördag 14.9 ordnar Onerva Luoma en öppen workshop där man skriver kärleksbrev till sina favoritkläder.
Kom och gör klädfynd!