Hoppa till innehåll

Lena Karlsson har valts till ny direktör för småbarnspedagogiken i Borgå  

Lena Karlsson, pedagogie magister från Borgå, har valts till ny direktör för småbarnspedagogiken inom Borgå stad. Karlsson börjar sitt nya jobb i Borgå i början av 2025. Tjänsten inleds som ett vikariat och tillsätts som en tillsvidareanställning från 1.4.2025.

 Karlsson har arbetat med chefsuppdrag inom småbarnspedagogiken sedan 1990. Hon har från sitt senaste arbete som chef för småbarnspedagogiken i Vanda starka ledaregenskaper inom ekonomiförvaltning, personaladministration, småbarnspedagogikens innehåll och samarbete med intressentgrupper.  

Karlsson har utmärkt presentations- och interaktionsförmåga, en stark strategisk ledarskapsvision och är skicklig på att verka i en flerspråkig och mångkulturell arbetsmiljö.  

– Borgå är min hemstad och det känns fint att börja jobba i Borgå igen. Jag upplever att det här finns goda förutsättningar för att utveckla småbarnspedagogiken tillsammans med hela personalen, säger Lena Karlsson.  

Tjänsten som direktör för småbarnspedagogik utlystes i september och söktes av 12 personer, varav en ansökan återkallades av den sökande efter att ansökningstiden gått ut. Fem sökande kallades till den första intervjuomgången och två sökande valdes ut till den andra intervjuomgången.  

– Det är glädjande att få en erfaren och kompetent förändringsledare med i vårt strategiska team inom sektorn för växande och lärande. Stigen för växande och lärande börjar från de yngsta barnen och från deras och deras familjers välbefinnande. De över 500 anställda inom småbarnspedagogiken i Borgå är den största personalmängden i vår sektor, säger bildningsdirektör Sari Gustafsson.