Hoppa till innehåll

Medborgarinstitutets studieprogram delas ut snart – anmälan till medborgarinstitutet öppnar den 14 augusti

Medborgarinstitutets studieprogram har publicerats på stadens webbplats och det tryckta programmet delas ut till hushållen 31.7–7.8. Anmälan till medborgarinstitutets kurser öppnar stegvis onsdagen den 14 augusti klockan 18.

KoMbin ilmoitustaulu.

Studieprogrammet kan också hämtas från Kompassen och KoMbi-huset under kansliets öppettider.

Förändringar i anmälningspraxis

Anmälan till medborgarinstitutets kurser för läsåret 2024–2025 öppnar vecka 33. Anmälan börjar stegvis onsdag 14.8 kl. 18 till gymnastik- och danskurser och torsdag 15.8 kl. 18 till alla andra kurser.

– Med dessa förändringar svarar vi på kundernas feedback. Det har kommit många önskemål om att öppna anmälningarna stegvis. Dessutom är det svårt för många om anmälan öppnar på förmiddagen, när man till exempel på grund av arbete inte kan sitta vid datorn vid anmälningstidpunkten. Många kurser fylls på några minuter, säger KoMbi:s biträdande rektor Hanna Fridolfsson.

Precis som förra året öppnas anmälan till hela årets kurser redan på hösten. Det innebär att man också kan säkra en plats på vårterminens kurser redan nu. Medborgarinstitutet publicerar inte längre ett separat studieprogram för vårterminen.

Förra läsåret testades en modell där arbetssökande och personer med invandrarbakgrund erbjöds ett rabattkort på 50 procent för att studera vid Borgå medborgarinstitut. Verksamhetsmodellen fortsätter under läsåret 2024–2025. Rabattkortet kan inte användas för kurser som är självkostnadsbaserade. Hobbypasset kan erhållas via sysselsättningstjänsterna eller integrationstjänsterna.

Anmälan sker lättast via webbtjänsten

Anmälan till medborgarinstitutets kurser sker lättast via institutets webbtjänst.
Du kan också anmäla dig till medborgarinstitutets kurser per telefon eller på plats på medborgarinstitutets kansli. Den 14 och 15.8 har kansliet jour per telefon och på plats på KoMbi-huset utöver den normala öppettiden även mellan kl. 18–20.

Medborgarinstitutets kansli, KoMbi-huset, kansliet är öppet må, ti och to 10–18. Ons 10–12.30 och 14–18. Fredagar stängt.

Mannerheimgatan 15
Tel. 019 520 2660