Hoppa till innehåll

Miljöhälsosektionens möte 29.8.2024

Fastställande av brådskande förelägganden av tjänsteinnehavare

Miljöhälsosektionen fastställde de brådskande förelägganden och brådskande begränsningen av användningen som tjänsteinnehavarna meddelat Tavastby vattenandelslag samt den brådskande begränsningen av användningen som gäller Forsby Gårds vattendistributionsområde.

Utlåtanden

  • Sektionen gav ett utlåtande om miljökonsekvensbeskrivningen för Fingrid Abp:s 400 kilovolts kraftledningsprojekt Hausjärvi – Sibbo enligt förslaget.
  • Sektionen gav ett utlåtande om ansökan om miljötillstånd för Peab Industry Oy:s asfaltstation i Sibbo i enlighet med föredragandens ändrade förslag. I sitt utlåtande tog sektionen ställning till om platsen för den planerade för asfaltstationen är olämplig. På området för asfaltstationens uppskattade luktolägenheter finns ett livsmedelsförråd, vars produktkvalitet kan påverkas negativt av luktolägenheterna.
  • Sektionen röstade om utlåtandet om Pukaro Jaktförening – Pockar Jaktförening rf:s miljötillståndsansökan och godkände efter omröstningen det utlåtande enligt motförslag som Christoffer Hällfors gjort och som Jaakko Nurmi understödde. I sitt utlåtande föreslog sektionen att riktvärdena för bullernivån inte får överskridas på områden som används för boende och fritidsboende. Det är också skäl att ytterligare begränsa verksamhetstiden för älgbanan genom tillståndsbestämmelser tills bullernivåerna har nått en godtagbar nivå genom bullerbekämpningsåtgärder.

Övriga ärenden

Sektionen antecknade dessutom delårsrapporten 1–6/2024 till kännedom.