Hoppa till innehåll

Minna Särelä utnämnd till fritidsdirektör

DI Minna Särelä har utnämnts till ny fritidsdirektör vid Borgå stad. Särelä har innehaft posten som vikarie sedan hösten 2023, då Anders Lindholm-Ahlefelt tog över som verkställande direktör för Event Factory för en viss tid.

Porvoon kaupungin tunnus.

Lindholm-Ahlefelt utnämndes till verkställande direktör för Event Factory i somras, och tjänsten som fritidsdirektör blev ledig i juli. 40 ansökningar kom in, varav sju sökande kallades till intervju.

Minna Särelä tillträder sin tjänst permanent från och med 1.10.2024. Minna Särelä har arbetat vid Borgå stad sedan 2021 i olika uppgifter inom bildningssektorn och i stadens strategiteam. Fritidsdirektören ansvarar för fritidstjänster inom livskraftssektorn, som omfattar idrottstjänster, kulturtjänster, ungdomstjänster och bibliotekstjänster.

– Jag är mycket glad över att få fortsätta i den här intressanta positionen och fördjupa mig ännu mer i utvecklingen av Borgås fritidstjänster på lång sikt, så att de betjänar alla Borgåbor ännu bättre. Inom fritidstjänsterna har vi mångsidig yrkesskicklighet, god gemenskapsanda och yrkesstolthet i genomförandet av gemensamma tjänster – med andra ord utmärkta förutsättningar för att stöda och stärka Borgåbornas välmående, trivsel, utbildning och gemenskap på fritiden.