Hoppa till innehåll

Navigatorn i Borgås nya Walk in -terapi erbjuder samtalshjälp med låg tröskel

Navigatorn i Borgås nya Walk in -terapi erbjuder samtalshjälp med låg tröskel för personer under 30 år. Tjänsten möjliggör snabb och avgiftsfri tillgång till terapimöte.

Walk in -terapin är en avgiftsfri och anonym mentalvårdshjälp med låg tröskel som stöder psykiskt välbefinnande och är avsedd för personer under 30 år. Walk in -terapitjänsten ordnas varje vecka och börjar måndag 16.9.2024. Den är öppen kl. 13–16 i Navigatorn i Borgå, WSOY-huset.

Tjänsten erbjuds i samarbete mellan Navigatorn i Borgå, Porvoon suomalainen seurakunta och Borgå svenska domkyrkoförsamling.

– Vi är väldigt lyckliga över att kunna erbjuda den här tjänsten till unga och unga vuxna, fortsätter Leena Thesleff, koordinator för Navigatorn.

– Det finns behov av mentalvårdstjänster för unga, och ofta syns psykiska utmaningar hemma, i skolorna, på arbetsplatserna och på fritiden. Vi har märkt att unga oroar sig till exempel för sin framtid och längtar efter att bli hörda, berättar Tiina Forstén, anställd i Navigatorn i Borgå.

Man kan komma och diskutera till exempel utmaningar i anslutning till livssituationen, kriser, frågor som gäller mänskliga relationer eller känslomässiga frågor. De jourhavande har lämplig grundutbildning samt kompetens för kort- eller psykoterapi, eller så studerar de till terapeut. Ett terapimöte tar cirka 60 minuter. För att delta i Walk in -terapi krävs ingen tidsbokning eller remiss, det räcker med att komma under jourtid.

Navigatorns tjänster stöder psykiskt välbefinnande hos unga och unga vuxna och hjälper dem som kämpar med utmaningar förknippade med psykiskt välbefinnande.
Navigatorn i Borgå är en egen handlednings-, rådgivnings- och servicepunkt för alla Borgåbor under 30 år.