Hoppa till innehåll

På Hem och skola-dagen 27.9 inbjuds familjerna att bekanta sig med skolans vardag

Hem och skola-dagen firas åter fredagen den 27 september 2024. Nog har du väl redan skrivit in det i din kalender?

Varje skola kan ha en Hem och skola-dag som är just sådan som passar den själv.

– Det viktigaste är att reservera en stund för ett öppet och interaktivt möte. Alla vårdnadshavare är välkomna till skolan, säger Jari Kettunen, direktör för grundläggande utbildning och gymnasieutbildning.

Varje skola och klass i Borgå genomför dagen på sitt sätt och sänder via Wilma familjerna ett mera detaljerat meddelande inklusive tidsplan som gäller just den skolan.

– Samarbetet mellan hemmet och skolan är i nyckelställning för att möjliggöra en smidig skolgång för barnen och de unga. När vårdnadshavarna är en del av skolvardagen så binder sig alla tillsammans till skolans mål och verksamhet, säger Rikard Lindström, direktör för grundläggande utbildning och gymnasieutbildning.

Det landsomfattande temat för årets Hem och skola-dag är gemensamma berättelser. Mycket riktigt har Borgå stads multilitteracitetsteam, som främjar läskunnighetstemat, och Föräldraföreningar i Borgå rf (POFF) utmanat alla Borgåskolor att läsa tillsammans med föräldrarna.

– Upplevelsen av att höra till skolgemenskapen är viktig också för föräldrarna. Därför hoppas jag att så många barn som möjligt får en förälder med sig till skolan på Hem och skola-dagen. Förhoppningsvis också för att läsa tillsammans, påpekar Marika Salomaa, ordförande för Föräldraföreningar i Borgå och själv också Borgåförälder.