Hoppa till innehåll

På vuxenlinjen vid Linnankosken lukio kan du studera flexibelt och i små grupper – Sök nu

På vuxenlinjen vid Linnankosken lukio kan man avlägga gymnasiestudier, höja vitsord och gå enskilda studieperioder. Om dina gymnasiestudier har blivit på hälft kan du slutföra dem på vuxenlinjen.

Polkupyöräilyä Porvoon keskustassa.

Vuxenlinjens nya läsår börjar den 14 augusti, men du kan anmäla dig som studerande året runt och inleda dina studier när den nya perioden börjar. För varje student görs upp en personlig plan för studierna.

– Att studera på vuxenlinjen är på riktigt flexibelt och på många sätt annorlunda än när man var ung. Studierna planeras alltid med beaktande av den studerandes livssituation. Vi ger mycket stöd och handledning, vilket är viktigt särskilt i början av studierna, berättar biträdande rektor på vuxenlinjen, Timo Juntunen.

Den kommande torsdagen 8.8.2024 ordnas ett infotillfälle för alla som är intresserade av att studera på vuxenlinjen. Infotillfället ordnas vid Linnankosken lukio kl. 17.

– På vuxenlinjen sker undervisningen under kvällar, i små grupper och helt och hållet som närundervisning. Detta gör det möjligt att erbjuda mer personlig handledning, förklarar Juntunen.

Gemenskapen är också en stor del av studierna och vardagen. På vuxenlinjen ordnas gemensamma evenemang flera gånger om året.

Vuxenlinjen vid Linnankosken lukio hade i fjol ett 30-tal examensstuderande som siktade på studentexamen och/eller att avlägga lärokursen för gymnasiet. Dessutom utvidgade cirka 15 studenter sina tidigare gymnasiestudier och stärkte sin allmänbildning genom att genomföra studier i olika kurser och ämnen. På vuxenlinjen vid Linnankosken lukio studerar också 90 studeranden som avlägger dubbelexamen vid Careeria. Dessa studenter avlägger studentexamen vid sidan av den yrkesinriktade grundexamen.

Vuxenlinjen erbjuder också undervisning på grundnivå för vuxna invandrare, samt utbildning som handleder för examensutbildning (TUVA) i fråga om förberedande studier i gymnasiet. Fyra studerande deltog i TUVA-utbildningen under det senaste läsåret.

Mera om ämnet: