Hoppa till innehåll

Rådgivningsevenemang i huvudbiblioteket den 13 augusti: Så här köper du biljetter till Borgå lokaltrafik med en mobilapplikation

Borgå stad ordnar tillsammans med Matkahuolto ett rådgivningsevenemang där du kan få hjälp och råd med sådana tjänster av Matkahuolto som köp av biljetter och ruttsökning. Evenemanget ordnas i huvudbiblioteket tisdagen den 13 augusti. Det ordnas två evenemang: det första kl 13–15 och det andra kl 16–18.

Kuva Reitit & Liput -sovelluksesta.

Vid evenemanget presenterar Matkahuolto applikationen Resor och biljetter samt besvarar alla frågor om applikationen och hjälper till med användningen av den. Under evenemanget kan du också ställa frågor om tidtabeller och rutter.

Bussbiljetterna till Borgå lokaltrafik köps med hjälp av Matkahuoltos mobilapplikation Resor och biljetter. Via applikationen kan man köpa enkelbiljetter till bussar, säsongs- och seriebiljetter samt biljetter för skolelever och studerande. I applikationen finns även en funktion för ruttsökning och det går också att beställa anropsskjuts.

För evenemanget behöver du:

  • en e-postadress, och du ska se till att du har tillgång till e-posten via din smarttelefon
  • Om du behöver hjälp med att spara betalningssättet ska du ha med dig allt som behövs för att komma in i bankapplikationen. Dessutom ska du i nätbanken ha givit samtycke till att handla på internet.

Båda evenemangen börjar med en kort presentation av applikationen Resor och biljetter (ca 15 min.). Därefter får deltagarna personlig handledning av rådgivarna.
Evenemanget är avgiftsfritt och lämpar sig för alla som behöver hjälp med att köpa biljetter via applikationen Resor och biljetter.