Hoppa till innehåll

Säsongs- och seriebiljetternas giltighet utvidgas, även från Estbacka kan man åka buss till centrum

Period- och seriebiljetternas giltighet i Borgå stads kollektivtrafik utvidgas så att de inom Borgå stads område gäller på vissa rutter mellan Helsingfors och Borgå.

Linja-auto.

– Vi lyckades förhandla fram att dessa linjer omfattas av stadens biljettprodukter, vilket förbättrar Borgåbornas möjligheter att röra sig i sin stad. Vi har till exempel ingen egen trafik till och från Estbacka, men i och med detta avtal kommer man nu också därifrån till torget och tillbaka med våra biljetter, med linje 848, konstaterar kollektivtrafikingenjör Matias Leinonen.

Säsongs- och seriebiljetter gäller anslutningsresor på följande marknadsbaserade linjer:

  • Linje 1 Hammars – Torget – Vårberga – Majberget – Sjukhuset (gäller perioden 3.6–20.6.2024)
  • Linje F 848 Estbacka – Torget (trafikerar rutten Helsingfors – Söderkulla – Borgå)
  • Linje M77 Torget – Vårberga – Majberget – Sjukhuset (trafikerar rutten Helsingfors – Borgå sjukhus)

De produkter som godkänns av bussbolaget är periodbiljetter och seriebiljetter som Borgå stad har organiseringsansvar för, som man köper i Matkahuoltos mobilapp Resor och Biljetter och som stämplas i bussen. Biljettsamarbetet gäller inte enkelbiljetter.

På linje 1 duger alla biljettprodukter i Borgå stads kollektivtrafik från och med 21.6.2024.

Alla typer av biljetter kan köpas i Matkahuoltos mobilapp Rutter och Biljetter. I mobilappen finns också information om linjernas hållplatser och tidtabeller. Läs direktiven till hur du börjar använda appen:

Läs mer i Borgå stads webbtjänst: