Hoppa till innehåll

Berätta din åsikt om utkastet till Borgå stads program för boende

Utkastet till ett program för boende har blivit färdigt. Syftet med programmet är att främja invånarnas välfärd och göra det möjligt för invånarna att hitta en bra, ändamålsenlig bostad eller i bästa fall ett drömhem som motsvarar ens egna önskemål, beroende på livssituationen. Utkastet ska nu kommenteras av nämnder och invånare, varefter utkastet ännu preciseras. Förslaget till boendeprogram ska föras till stadsstyrelsen för att godkännas under hösten.

Stadsutvecklingsnämndens beslut 8.9.2020

Förlängning av planeringsreservation för Lundagatans hälsocentrals område Stadsutvecklingsnämnden beviljade förlängning av Kuusikkoaho Oy:s planeringsreservering för Lundagatans hälsocentrals område, kvarteret 2-32-8, till 28.2.2021 för utarbetande av ett detaljplaneförslag.   Kuusikkoaho Oy och Lujatalo Oy har utvecklat kvartersplanen utgående från de tilläggsutredningar som krävts och förhandlat med stadsplaneringen i Borgå och Borgå museum om detaljplaneförslagets innehåll. Enligt alla […]

Staden bjuder på fröjdefull och mångsidig höstlovsverksamhet för skolelever och familjer

Borgå stads kultur- och fritidstjänster ordnar varierande verksamhet för skolelever och familjer under höstlovet den 14–18 oktober. Programmet ordnas med beaktande av säkerheten. I praktiken betyder detta bl.a. effektiverad städning för att upprätthålla god hygien. I några fall är antalet deltagare begränsat för att säkerhetsavstånden kan hållas. Staden följer coronaläget och programmet ändras vid behov.