Hoppa till innehåll

Stadsstyrelsen behandlar utredningen om lägercentralsverksamhet

Virvik erbjuder goda möjligheter att utveckla ett mångsidigt läger- och kurscentrum för verksamhet året om samt inkvarterings- och restaurangtjänster för turister och företag i enlighet med principerna för hållbar utveckling. Övik, däremot, lämpar sig bättre som ett havsnära rekreationsområde med mångsidiga tjänster och hobbymöjligheter för stadens invånare, framgår det av den tilläggsutredning om lägercentralsverksamhet som nyligen färdigställts i Borgå.

Gatudammet tidigare och lättare än vanligt i Nyland

I vår var gatudammet tidigt i Nyland och lättare än under tidigare år eftersom t.ex. begränsningsåtgärder på grund av coronavirusepidemin minskade trafikmängder och trafikutsläpp. Höga partikelhalter i luften uppmättes redan i januari. Den värsta dammperioden var i slutet av februari. Halterna av inandningsbara partiklar var förhöjda också i februari och mars men i början av april lägre än året innan då man vanligtvis mäter de högsta halterna av gatudamm.

Stadsutvecklingsnämndens beslut 26.5.2020

Detaljplaneringen framskrider med stora steg Stadsutvecklingsnämnden beslutade föreslå stadsstyrelsen och vidare stadsfullmäktige att stadsfullmäktige godkänner följande detaljplaner: Borgå Energi i stadsdel 6 kvarter 115 (detaljplan 524) i Borgå centrum. Målet med detaljplanen är att ändra den gällande detaljplanen så att användningsändamålet för Borgå Energis hus vid Mannerheimgatan utvidgas, byggnadens skyddsvärden garanteras och kvarteret kan tätas […]