Hoppa till innehåll

Servicekontoret Kompassen och turisttjänsterna öppnas 1.6

Stadens servicekontor Kompassen öppnas måndagen den 1 juni. Anvisningar om säkerhetsavstånd och hygien finns framme i Kompassens kundutrymmen. Vid kunddiskarna finns dessutom skyddsglas och kunderna har möjlighet att använda handdesinfektionsmedel. Datorn som är avsedd för kunder är inte i bruk. Det lönar det sig ändå att i första hand kontakta Kompassen per telefon eller elektroniska tjänster. Kompassen betjänar från måndag till fredag kl. 9–16.

Stadsstyrelsens beslut 25.5.2020

Programmet för hållbar ekonomi 2020 – 2026 Stadsstyrelsen beslutade enhälligt bordlägga ärendet. Neste Abp, Program för bedömning av miljökonsekvenserna från NEXTBTL-anläggningen i Sköldvik, utlåtande till Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland Stadsstyrelsen beslutade enhälligt ge Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland ett utlåtande om programmet för bedömning av miljökonsekvenserna från Neste Abp:s NEXBTL-anläggning enligt stadsdirektörens […]

Teaterkonststuderande firades

Borgå medborgarinstitut hade återigen glädjen att dela ut betyg till de elever som deltagit i den grundläggande undervisningen i teaterkonst. De som fick betyg var Helka Indrên, Iines Manninen, Minni Rönnberg och Tilda Lattu. Vanligtvis har betygen delats ut i samband med institutets teateruppvisning, som ordnas varje vår och är öppen för allmänheten, men den här coronavåren är allt annorlunda. Nu ordnades den småskaliga tillställningen i institutets KoMbi-hus, berättar rektor Pertti Jääskä.