Hoppa till innehåll

C21-stadsdirektörerna: Städerna önskar stöd, förutsägbarhet och samarbete av regeringen för att klara coronakrisen

Den offentliga sektorns finansiella underlag har i och med coronakrisen försvagats på ett aldrig tidigare skådat sätt. Regeringen har kommit till insikt om saken, men hittills har kommunerna och staten dock inte samma lägesbild över vilka åtgärder som behövs. Hanteringen av krisen och återhämtningen därefter kräver enligt C21-städerna vid sidan av ekonomiskt stöd och bättre förutsägbarhet också intensivare samarbete mellan städerna och staten.

Medborgarinstitutets verksamhet inleds efter pausen

– Medborgarinstitutets närundervisning avbröts i mars på grund av beredskapslagen. Undantagsförhållandena upphör nu också för det fria bildningsarbetet och vi har möjlighet att från 14.5 återgå till närundervisning stegvis och på ett kontrollerat sätt. På sommaren ordnar vi två kurser för vuxna invandrare i samarbete med arbets- och näringsbyrån och invandrartjänsterna, berättar biträdande rektor Maria Malin.

Stadsutvecklingsnämndens beslut 12.5.2020

Utlåtande om programmet för hållbar ekonomi 2020 – 2026 Stadsutvecklingsnämnden beslutade enhälligt: avlägsna från listan med sparåtgärder punkten ”Minskning av sommarjobbare”, inbesparing 2020 10 000 euro, inbesparing 2021 10 000 euro ändra punkten ”Minskning av stadsplaneringens expertarvoden”, inbesparing 2021 350 000 euro till inbesparing 100 000 euro. Nämnden beslutade efter omröstning: ändra punkten i listan med sparåtgärder […]