Hoppa till innehåll

Över en kvartsmiljon utländska turister i Borgå- och Lovisaregionen i fjol

Ungefär 257 000 utländska turister besökte Borgå- och Lovisaregionen år 2019. Av turisterna kom 16 procent från Ryssland, 56 procent från EU-länderna, 15 procent från Asien och resten, 12 procent från övriga länder. Antalet turister var större än år 2018. Speciellt ökade antalet turister från Asien och EU-länderna. Efterfrågan på turisttjänster har dock minskat med 2,3 miljoner euro i månaden i Borgå- och Lovisaregionen efter det att gränserna stängdes. Uppgifterna framgår av Forsknings- och analyseringscentret TAK:s nya gränsundersökning.

Social- och hälsovårdsnämndens beslut 14.5.2020

Bidrag till föreningar och sysselsättningsbidrag  Social- och hälsovårdsnämnden beslutade bevilja bidrag till följande sökande: Social- och hälsovårdsnämnden beslutade bevilja sysselsättningsbidrag till följande sökande:  Porvoon Reumayhdistys ry. 26 500 € Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys 3500 € Porvoon Yhdistyskeskus ry. 0€ Porvoon seudun 4H-yhdistys 0 € Ändring av hemvårdens måltidservice från att leverera måltiden varm till at leverera […]

C21-stadsdirektörerna: Städerna önskar stöd, förutsägbarhet och samarbete av regeringen för att klara coronakrisen

Den offentliga sektorns finansiella underlag har i och med coronakrisen försvagats på ett aldrig tidigare skådat sätt. Regeringen har kommit till insikt om saken, men hittills har kommunerna och staten dock inte samma lägesbild över vilka åtgärder som behövs. Hanteringen av krisen och återhämtningen därefter kräver enligt C21-städerna vid sidan av ekonomiskt stöd och bättre förutsägbarhet också intensivare samarbete mellan städerna och staten.

Medborgarinstitutets verksamhet inleds efter pausen

– Medborgarinstitutets närundervisning avbröts i mars på grund av beredskapslagen. Undantagsförhållandena upphör nu också för det fria bildningsarbetet och vi har möjlighet att från 14.5 återgå till närundervisning stegvis och på ett kontrollerat sätt. På sommaren ordnar vi två kurser för vuxna invandrare i samarbete med arbets- och näringsbyrån och invandrartjänsterna, berättar biträdande rektor Maria Malin.