Hoppa till innehåll

Sommarläskampanjen 2024 avslutas med läsfester i skolorna

Sommarläskampanjen för eleverna i lågstadierna i Borgå ordnades i år redan för fjärde gången och kampanjen närmar sig sitt slut. De böcker och berättelser som eleverna läste eller lyssnade på under sommaren har nu räknats ihop och slutresultatet kommer att avslöjas under de läsfester som ordnas i skolorna 2 - 9.9.2024.

Lapsia kirjastossa.

– Läskampanjen har också i år varit jättelyckad. Många familjer har tillsammans kommit till biblioteket för att hitta bra böcker och eleverna har igen varit mycket ivriga läsare, berättar Catharina Latvala, serviceansvarig vid Borgå stadsbibliotek.

Målet med sommarläskampanjen är att inspirera och uppmuntra barnen att dyka in i böckernas och berättelsernas värld och att göra läsning till en rolig sysselsättning under sommarlovet.
– Det att hemmen stöder och deltar i kampanjen är av största vikt för en lyckad kampanj. Arbetsgruppen för sommarläskampanjen vill därför rikta ett stort och varmt tack till familjerna i Borgå för att de deltagit och uppmuntrat barnen att ta del av berättelser under sommaren, säger Sanna Paljakka, läsagent i Borgå stad.

Under läsfesterna får alla klasser som deltagit i kampanjen ett diplom och under festdagen blir alla elever bjudna på glass. Borgå stadsbibliotek, tjänsterna för grundläggande utbildning och föräldraföreningarna i Borgå deltar alla i läsfesterna med sina hälsningar.
Vi väntar med spänning på resultatet för årets Sommarläskampanj!