Hoppa till innehåll

Stadsutvecklingsnämnden behandlar detaljplanerna för Peipon koulu och Kungsporten

Stadsutvecklingsnämnden behandlar vid sitt möte den 10 september bland annat detaljplaneförslaget för Gammelbacka centrum, som gör det möjligt att bygga en ny Peipon koulu, och detaljplaneförslaget för området kring Harabackagatan för att planera tjänster och arbetsplatser i Kungsporten.

Projektet kring Peipon koulu framskrider – detaljplaneförslaget kommer till behandling i stadsutvecklingsnämnden

Stadsplaneringen i Borgå har berett en detaljplan som möjliggör byggandet av en ny Peipon koulu. Målet med planen är att möjliggöra byggandet av en ny lågstadieskola bredvid den gamla skolan Peipon koulu i Gammelbacka centrum. Stadsutvecklingsnämnden i Borgå behandlar framläggandet av detaljplaneförslaget för Peipon koulu (DP 570).

Orsaken till Peipon koulus utvecklingsprojekt är skicket av den gamla lågstadieskolan Peipon koulu vilket förutsätter åtgärder. Med samma plan avgörs också bland annat frågan om skydd av Gammelbacka gårds gamla alléer.

Detaljplanen för Harabacka framskrider – möjliggör tjänster och arbetsplatser i Kungsporten

Ett detaljplaneförslag samt en detaljplaneändring har beretts för området kring Harabackagatan i Kungsporten. Bakgrunden till planändringen är att den gamla detaljplan som nu gäller för planeringsområdet endast delvis har förverkligats.

Den detaljplan som kommer att behandlas i nämnden och detaljplaneändringen gör det möjligt att utveckla markanvändningen i området kring Harabackagatan till en enhetlig helhet så att det i fortsättningen är möjligt att i planområdet bygga industrikvarter som inte stör affärslokalerna, lokalerna eller miljön.