Hoppa till innehåll

Starten för Borgå sysselsättningsområde närmar sig – nu är företagsenkäten öppen

Borgå sysselsättningsområde inleder sin verksamhet vid årsskiftet när arbets- och näringstjänsterna överförs från staten till kommunerna. En ny webbplats har öppnats för sysselsättningsområdet och nu pågår en företagsenkät för att utveckla arbetskraftsservicen.

Arbetskraftsservicen sköts i fortsättningen av kommunerna – information om förändringen under hösten

Man har skapat en ny webbplats för Borgå sysselsättningsområde där man hittar information om arbets- och näringstjänster på finska, svenska och engelska, både för arbetssökande, företag och arbetsgivare,

– I webbtjänsten finns rådgivning och hjälp för jobbsökning, arbetslöshet, kompetensutveckling och inledande av företagsverksamhet. Under hösten kommer man dessutom att föra en kampanj både nationellt och lokalt om sysselsättningsområdens tjänster. Väsentliga förändringar för kunderna är att information om jobbsökning i fortsättningen finns på Sysselsättningsområdets webbplats, och efter årsskiftet tar vi emot kunder i POMO-huset i Borgå, berättar Niclas Tåg, sysselsättningschef. Välkommen på besök!

Enkät för företag och organisationer

Sysselsättningsområdet erbjuder arbetskrafts- och näringstjänster för företag och organisationer, och nu kartläggs företagens och organisationernas behov i sysselsättningsregionen genom en enkät. Enkäten är öppen fram till fredagen den 20 september.

– Sysselsättningsområdets tjänster för företag innefattar bland annat presentation av lämpliga arbetssökande samt beviljande av lönesubvention. Med enkäten vill vi få närmare information om vad som förväntas av våra tjänster, fortsätter Tåg.

Borgås sysselsättningsområde omfattar Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, och Pukkila.