Hoppa till innehåll

Temat för äldreveckan är En bra dag, ett gott humör

Äldreveckan firas i år 6–13.10 med temat En bra dag, ett gott humör. I Borgå firas inledningsfesten redan lördagen den 5 oktober och program erbjuds för nästan varje dag under äldreveckan. Programmet koordineras av äldrerådet.

Ikäihmiset kirjastossa

– I Borgå har vi åter kunnat skapa ett fint utbud av varierande program. När vi planerade programmet har vi utgått från att det finns möten och delning av information om vad som står till buds. Inledningsfesten i Grand startar veckan. Välkomna till inledningsfesten och de olika evenemangen under veckan, hälsar äldrerådets ordförande Carl-Johan Numelin.

Inledningsfesten den 5 oktober i Grand börjar kl. 17 med kaffe och tårta. Efter detta, kl. 19, börjar Anneli Saaristos konsert till vilken biljetterna ska köpas på förhand i Grand till pensionärspris.

Man måste köpa biljetter till Anneli Saaristos konsert, allt annat innehåll under veckan är gratis. En del av evenemangen kräver förhandsanmälan.

– Jag uppmuntrar att människorna under äldreveckan bekantar sig med medborgarinstitutets, idrottstjänsternas, kulturtjänsternas och bibliotekets mångsidiga utbud som stöder välbefinnandet. Det är bra att komma ihåg att digitalt stöd som erbjuds i biblioteket och evenemang, konditionskaffe och gemensamma promenader alltid eller i huvudsak är avgiftsfria och att dessa tjänster erbjuds även utanför temaveckan, tillägger Borgå stads delaktighetskoordinator Maija Eklöf.