Hoppa till innehåll

Tillstånds- och tillsynsnämndens beslut 24.9.2024

Tillstånds- och tillsynsnämndens nya ordförande var Siru Hopealinna.

Tillstånds- och tillsynsnämndens budget för år 2025 och ekonomiplan för åren 2026-2027

Nämnden godkände budgetförslaget med följande ändrade beslut enligt föredraganden;
Tillstånds- och tillsynsnämnden beslutade anteckna för kännedom miljöhälsosektionens budgetbehandlingen och beslutade att föreslå för stadsstyrelsen och vidare för stadsfullmäktige att godkänna det bifogade budgetförslaget för år 2025 och ekonomiplanen för åren 2026-2027.
Paragrafen justeras omedelbart.

Revidering av byggnadsordning

Tillstånds- och tillsynsnämnden godkände en revidering av byggnadsordningen med följande ändrade förslag från föredraganden; nämnden beslutar att programmet för deltagande och bedömning för revidering av byggnadsordningen ska uppdateras och läggs fram offentligt.

Bygglovansökning

Tillstånds- och tillsynsnämnden beslutade bevilja det ansökta bygglovet enligt beslutsförslaget om ändring av användningsändamålet från ett lagerutrymme till ett motions- och hobbyutrymme. Paragrafen justerades genast.

Utlåtanden till Helsingfors förvaltningsdomstol

I två ärenden beslutade nämnden att avge ett utlåtande som ett tillägg till de motiveringar som lagts fram i samband med behandlingen av begäran om omprövning. Paragrafer justerades genast.

Åläggande av vite i förvaltningstvångsärende

Tillstånds- och tillsynsnämnden beslutade att om att fastighetens ägare åläggs att uppfylla huvudförpliktelsen vid vite, i enlighet med viteslagen. Nämndens beslut var likaså i enlighet med föredragningen samt enhälliga.

Inrättande av ett naturskyddsområde i Söderveckoski, utlåtande till NTM-centralen i Nyland

Tillstånds- och tillsynsnämnden beslutade att ge NTM-centralen i Nyland följande utlåtande om inrättandet av ett naturskyddsområde på fastigheten Metsänranta, Söderveckoski:
Det planerade skyddsområdet ligger vid norra kanten av delgeneralplanens planeringsområde, där det i delgeneralplanens preliminära mål har föreslagits ett utvecklingsområde för produktion och logistik. Målen kommer att preciseras i takt med att planarbetet framskrider och markanvändningen i området kommer att avgöras närmare i utkastskedet för delgeneralplanen. Inrättandet av naturskyddsområdet försvårar inte nämnvärt utvecklingen av markanvändningen i de större omgivande områdena. Inrättandet av naturskyddsområdet tryggar i enlighet med delgeneralplanens preliminära mål områdets ekologiska nätverk och biologiska mångfald.
Paragrafen justerades genast.

Övriga ärenden

Nämndens övriga beslut var likaså i enlighet med föredragningen samt enhälliga.