Hoppa till innehåll

Tillstånds- och tillsynsnämndens beslut 27.8.2024

Utdömande av vite

Tillstånds- och tillsynsnämnden beslutade i två fall om utdömande av vite i förvaltningstvångsärende som avses i 182 § i markanvändnings- och bygglagen.
Nämndens beslut var likaså i enlighet med föredragningen samt enhälliga.

Bygglovsansökningar

Tillstånds- och tillsynsnämnden beslutade att bevilja de sökta byggloven för tre lagerbyggnader med de villkor som ingår i loven. Samtidigt beviljades två av dessa byggnader rätt att påbörja projektet mot en säkerhet enligt 144 § i markanvändnings- och bygglagen.


För en restaurangbyggnad beviljades bygglov i enlighet med beslutsförslaget med de villkor som ingår i beslutsförslaget.


Utöver detta beviljades det sökta bygglovet för ett servicebostäder med 51 lägenheter på adressen Suoratie 1. Mindre undantag beviljades med stöd av 175 § 1 mom. i markanvändnings- och bygglagen.
I den ändrade beslutsförslaget från föredraganden togs rätten att påbörja projektet bort, som annars skulle ha beviljats mot en ställd säkerhet enligt 144 § i markanvändnings- och bygglagen.

Ekonomiöversikt

Tillstånds- och tillsynsnämnden antecknade uppföljningen av budgetutfallet och delårsrapporten 1-6/2024 för kännedom.

Övriga ärenden

Tillstånds- och tillsynsnämnden beslutade i maj att ge miljövårdschefen i uppdrag att utreda användningen av UV-desinficering vid avloppsreningsverken i Lahtis och Nastola. Nämnden fick ta del av utredningen i samband med sammanfattningen av observationena i Borgå ås vattendragsområde 2023.
Enligt utredningen är användningen baserad på miljötillståndet och sker i enlighet med det.

Nämndens övriga beslut var likaså i enlighet med föredragningen samt enhälliga.