Siirry sisältöön

Taidenäyttely TOIVO HERÄÄ

  • 05.10.2024 - 28.10.2024
  • 10:00 - 17:00

TOIVO HERÄÄ

Galleria Maarin lokakuun näyttelyssä on esillä grafiikkaa ja veistoksia Anne Kauppilalta ja maalauksia Leena Ristolaiselta.

Grafiikassa Kauppila käyttää mieluiten kuivaneula- ja mezzotinto tekniikoita. Veistoksissa materiaalina on usein betoni tai pronssi. Teokset ovat naturalistisia, mutta taiteilija toteuttaa ne ekspressiivisesti kuunnellen viimeiseen asti mitä ja millaiseksi teos haluaa muotoutua. Sekä veistosten että grafiikoiden tekniikoissa hän pyrkii herkkyyteen ja tuomaan näkyväksi ne asiat, jotka ovat häntä jotenkin koskettaneet tai joskus jopa satuttaneet. Vaikea tekoprosessi ja lopullinen teos ovat tuoneet tekijälle ilon ja hyvän olon oivalluksia. Toivon läsnäolo teoksissa on Kauppilalle tärkeää.

Leena Ristolainen maalaa yhdistämällä samaan teokseen neljää vanhaa tekniikkaa; muste, tempera, öljy ja öljypastelli. Tekniikan monikerroksisuus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Se tekee työskentelystä haastavaa mutta myös äärimmäisen mielenkiintoista. Näyttelyn teokset on maalattu ystävälle tärkeää soittolistaa kuunnellen. Ajatukset ystävästä, elämästä ja musiikin sävelmät muotoutuivat kankaalle varjoksi, valoksi, suruksi, iloksi, haikeudeksi ja riemuksi. Prosessi herätti ajatuksen siitä kuinka surullisten tunnelmien ja asioiden läpikäyminen taiteen keinoin voi muuttua iloksi ja sai taiteilijan kysymään missä ja milloin toivo herää?

Muita vastaavia tapahtumia