Siirry sisältöön

Anders Lindholm-Ahlefelt valittu Taidetehtaan toimitusjohtajaksi

Taidetehtaan eli Porvoo Event Factory Oy Ab:n toimitusjohtajaksi on valittu 1.9.2024 alkaen KTM Anders Lindholm-Ahlefelt.

Taidetehdas.

Lindholm-Ahlefelt on hoitanut toimitusjohtajan tehtävää määräaikaisena 1.9.2023–31.8.2024 välisenä aikana virkavapaalla Porvoon kaupungin vapaa-aikajohtajan virasta.

– Tämä oli tilaisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä. Taidetehdas on huikea tapahtumatalo ja on ilo ja kunnia saada toimia sen johtajana, Lindholm-Ahlefelt sanoo.

Kuluneen vuoden aikana Anders Lindholm-Ahlefelt käynnisti laajan Taidetehtaan toimintoja tarkastelevan selvityksen. Keväällä 2024 päätettiin, että Taidetehdas jatkaa toimintaansa osin samoin periaattein kuin nykyäänkin, mutta tietyin tarkennuksin ja tiettyjä toimintoja selkeyttämällä.

– Taidetehtaan kehittäminen Porvoon keskeiseksi tapahtuma- ja kulttuuritaloksi jatkuu. Taidetehtaassa on valtava potentiaali, joka meidän täytyy hyödyntää sataprosenttisesti. Tapahtuma-ala on haastava, koska kyse on siitä, kuinka paljon ihmisillä on yleensäkin varaa käyttää rahaa nimenomaan vapaa-aikaan ja viihteeseen, kun kaikki muut menot on katettu. Tulemme aina myös olemaan tietynlaisessa kilpailuasetelmassa erilaisten suoratoistopalveluiden kanssa siitä, että onnistutaanko tuottamaan niin mielenkiintoista sisältöä, että lähdetään kotisohvalta kaupungille osallistumaan ja kokemaan. Tämä on tietenkin se tavoite, että saadaan porvoolaiset liikkeelle ja että kaikki löytäisivät syyn tulla Taidetehtaalle.

KTM Anders Lindholm-Ahlefelt valittiin vuonna 2021 Porvoon kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtajaksi. Hän on aikaisemmin toiminut mm. Kauniaisten kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkönä ja Vantaan sivistystoimen kehittämispäällikkönä.

Porvoon kaupungin perustama osakeyhtiö ja nimellä Taidetehdas toimiva Porvoo Event Factory Oy Ab vastaa Taidetehtaan kokous- ja tapahtumatilojen myynnistä ja markkinoinnista sekä tapahtumapalveluista. Event Factory on Porvoon kaupungin tytäryhtiö.