Siirry sisältöön

Elinvoimalautakunta päättää kilpailullisesti menestyneiden porvoolaisurheilijoiden palkitsemisen lopettamisesta

Elinvoimalautakunta käsittelee kokouksessaan 10. syyskuuta esitystä kilpailullisesti menestyneiden urheilijoiden palkitsemisen lopettamisesta ensi vuodesta 2025 alkaen.

Kaupunginvaltuuston keväällä 2024 hyväksymän talouden tuottavuus- ja tasapainottamisohjelman mukaisesti vapaa-aikapalveluiden osalta yksi päätetyistä toimenpiteistä oli 88 000 euron leikkaus avustusmäärärahoihin.

Kilpailullisesti ansioituneiden urheilijoiden palkitsemiseen on avustusmäärärahoissa ollut varattuna 11 500 euroa. Tällä määrärahalla on palkittu porvoolaisia urheilijoita 250–500 eurolla per urheilija tai joukkue menestyksestä SM-, PM-, EM- tai MM-tasolla.

– Avustusmäärärahojen pienentyessä haluamme varmistaa, että kaupunki panostaa jatkossakin porvoolaisten liikuntaharrastusten ja urheilun toimintaedellytyksiin. Tämä tarkoittaa, että avustusmäärärahat ohjataan urheiluseurojen toiminnan tukemiseen, laadukkaaseen valmennukseen ja tilakustannuksiin, vapaa-aikajohtaja Minna Särelä toteaa.

– Tavoitteena on, että kilpailullisesti menestyneiden urheilijoiden säännönmukaisesta palkitsemisesta luopumalla saamme ylläpidettyä liikunnan seura-avustusten tason säästöpaineista huolimatta.

Avustusmäärärahoista myönnetään vuosittain myös vuoden liikuntapalkinto, arvoltaan 2 000 euroa. Palkinto esitetään edelleen säilytettäväksi.

– Vuoden liikuntapalkinto tuo näkyvyyttä porvoolaisille urheiluteoille ja on tasavertainen kulttuuripalveluiden vastaavan palkinnon kanssa, Särelä toteaa.