Siirry sisältöön

Elinvoiman kumppanuusmallit lautakunnan käsittelyssä 20. elokuuta

Elinvoimavoimalautakunta käsittelee kokouksessaan 20. elokuuta elinvoiman toimialan kumppanuuksia sekä niihin liittyviä kriteereitä ja hakumenettelyä. Lautakunnalle esitetään, että se perustaisi seuraavat kumppanuudet:

Porvoon kaupungin tunnus.
  • kulttuurikumppanuus
  • museo- ja kulttuuriperintökumppanuus
  • taiteen perusopetuksen kumppanuus
  • tapahtuma- ja matkailukumppanuus sekä
  • liikunnan mainospaikkakumppanuus

Lisäksi elinvoimalautannalle esitetään, että se omalta osaltaan päättää hyväksyä keskustan elävöittämiskumppanuuden perustamisen ja siihen liittyvät kriteerit ja hakumenettelyn.

Kumppanuusmallin perustamisten myötä lautakunnalle esitetään lakkautettavaksi nykyisistä avustuslajeista kulttuurin yleisavustus, museoavustus sekä taiteen perusopetuksen avustus vuoden 2024 loppuun. Tämä tarkoittaisi, ettei näitä avustuksia voisi enää jatkossa hakea, vaan niiden tilalle tulisi uuden kumppanuuden haku.

Tavoitteena kumppanuuksiin siirtymisessä on tiiviimpi ja tasavertaisempi yhteistyö verrattuna toimijoiden avustamiseen.

Yleisistä kriteereistä päätettiin huhtikuussa

Keväällä päätettiin elinvoiman toimialan kumppanuuksien yleisistä kriteereistä sekä tiettyjen avustusten osalta kumppanuusmalliin siirtymisen tarkastelemista ja selvittämistä.

– Kevään jälkeen asian valmistelua jatkettiin ja tunnistimme vielä kaksi nykyistä yhteistyö- ja tukimuotoa, jotka otetaan mukaan eli keskustan elävöittämiseen liittyvä tuki ja yhteistyö sekä kaupungin omistamien liikuntatilojen pintojen tarjoaminen liikuntaseuroille mainospaikoiksi varainhankintaa varten, vapaa-aikajohtaja Minna Särelä kertoo.

– Elinvoiman toimialalla voidaan solmia kumppanuuksia silloin, kun kumppanin tuottama palvelu täydentää Porvoon kaupungin palveluita, ja se on on luonteeltaan sellaista, jonka toteuttaminen on kaupungin intresseissä ja kyseiselle palvelulle ei ole kilpailtua markkinaa.