Siirry sisältöön

Erityisuimakortin myöntökriteerit elinvoimalautakunnan käsittelyssä

Elinvoimalautakunta käsittelee kokouksessaan 20. elokuuta erityisuimakortin myöntökriteerien yhdenmukaistamista. Lautakunnalle esitetään, että erityisuimakortti myönnetään 1.1.2025 alkaen niille porvoolaisille, joilla on pysyvän vamman tai pitkäaikaissairauden aiheuttama merkittävä toimintakyvyn rajoite.

Uimahalli. Sisäkuva.

Tähän asti erityisuimakortti on myönnetty tietyillä yksittäisillä diagnooseilla, jotka on todennettu henkilön Kela-kortista tai näkövammaiskorttia tai EU-vammaiskorttia esittämällä.

Jatkossa erityisuimakortin voisi siis saada henkilö, jolla on liikkumisesteisen pysäköintitunnus tai vammaisen pysäköintilupa, näkövammaiskortti tai EU:n vammaiskortti.

– Kriteerien päivityksen ensisijainen tarkoitus on varmistaa kaupunkilaisille yhdenvertainen kohtelu. Toinen on, että ensi vuodesta alkaen erityisuimakortin saadakseen ei tarvitsisi myöskään esittää yksityisyyden suojan piiriin kuuluvia tietojaan ulkopuolisille, liikuntapäällikkö Marjo Rantala toteaa.

Erityisuimakortin tavoite on kannustaa toimintarajoitteisia kaupunkilaisia itsenäiseen liikuntaan erityisuimakortin avulla.

– Tällä hetkellä erityisuimakortti myönnetään ainoastaan yksittäisille valikoiduille sairaus- ja vammaryhmille. Osa vamma- ja sairausryhmistä on jäänyt mahdollisuuden ulkopuolelle, Rantala sanoo.

Käytössä olevien erityisuimakorttien käyttöaika jatkuu niiden voimassaoloajan loppuun asti.