Siirry sisältöön

Gammelbackan aluetta kehitetään monipuolisesti – asukastilaisuus 8. lokakuuta

Porvoon kaupunki järjestää asukastilaisuuden, jossa käsitellään laajasti Gammelbackan alueen kehittämistä. Aluetta kehitetään tulevina vuosina monin tavoin. Käynnissä on muun muassa Gammelbackan keskustan kaavan kehittäminen, uuden Peipon koulun suunnittelu sekä väliaikaisten kirjasto- ja nuorisotilojen suunnittelu. Lisäksi yhteisöllisyyttä alueella tuetaan eri keinoin.

Gammelbacka

Tilaisuuteen toivotaan sekä alueella asuvia, alueen yhdistys- ja muiden toimijoiden edustajia, että alueen koulua ja päiväkoteja käyvien lasten perheitä.

– Gammelbackan alueella on potentiaalia kehittyä läntisen Porvoon palvelukeskittymäksi. Haluamme säilyttää alueen positiiviset erityispiirteet ja viihtyisyyttä lisäävät elementit, kuten puistoympäristön, ja tukea alueen myönteisiä hyvinvointivaikutuksia. Alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta parannetaan kaavoituksen ja julkisten tilojen avulla, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz.

Gammelbackan alueen kehittämisessä keskitytään julkisten palveluiden ja tilojen tason kohottamiseen, kuten kirjaston ja nuorisotilan kehittämiseen, sekä yksityisten investointien ja uuden asuntorakentamisen mahdollisuuksien luomiseen. Alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta parannetaan kaavoituksen ja julkisten tilojen avulla. Lisäksi tuetaan alueen yhdistystoimintaa ja yhteisöllisyyttä.

– Vapaa-aikapalvelut, kuten kirjasto ja nuorisopalvelut, ovat keskeisiä Gammelbackan alueen hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden kannalta. On tärkeää, että nämä palvelut jatkuvat vahvoina ja tukevat alueen asukkaita monipuolisesti, korostaa vapaa-aikajohtaja Minna Särelä.

– Peipon koulun uusiminen on tärkeää, sillä koulu on Gammelbackan alueella sosiaalista yhdenvertaisuutta lisäävä palvelu, joka kiinnittää myös yhteisön aikuisia toimintaan. Uuden koulun rakentaminen antaa kaupungille mahdollisuuden kohottaa Gammelbackan keskustan laatutasoa sekä arvostusta, kertoo perusopetus- ja lukiokoulutusjohtaja Jari Kettunen.

Asukastilaisuus Gammelbackan kehittämisestä

Aika: 8. lokakuuta 2024 klo 17:00-19:00

Paikka: Nuorisotila Kertsi, Gammelbackan monitoimitalo, Keskusaukio 1.