Siirry sisältöön

Haikkoonrinne II ja Linnankoskenkatu 43 kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee kokouksessaan 20. elokuuta Linnankoskenkatu 43 -asemakaavamuutosehdotusta ja sen nähtäville asettamista sekä Haikkoonrinne II -asemakaavan hyväksymistä.

Linnankoskenkatu 43 – uuteen kerrostaloon asuntoja noin 50 asukkaalle

Porvoon kaupunkisuunnittelu on laatinut asemakaavamuutoksen, joka hyväksymisen jälkeen luo mahdollisuuden uuden kerrostalon rakentamiseen Linnankoskenkadulle, empirekeskustan itäosaan. Suunnittelun kohteena olevalla kiinteistöllä on tällä hetkellä 1860-luvulla rakentunut asuinrakennus sekä talousrakennus, jotka ovat olleet viime vuosikymmeninä hyvin vähäisellä käytöllä ja siksi asemakaavan muutos on perusteltua.

Kohteen suunnittelutyö on alkanut vuoden 2023 keväällä ja saman vuoden marraskuussa nähtäville asetettiin asemakaavamuutosluonnos. Porvoon kaupunkisuunnittelu on jatkanut tämän asemakaavan valmistelua ja huomioinut kaavaluonnoksesta saadut kommentit, mielipiteet sekä lausunnot asemakaavamuutosehdotuksessaan.

Kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn tuleva kaavaratkaisu tarjoaa mahdollisuuden rakentaa uutta asuinpinta-alaa 2 400 kerrosneliömetriä. Tällainen uuden rakentamisen lisäys tarkoittanee noin 40–55 uutta asukasta suunnittelukohteelle. Työpaikoille on kaavaratkaisussa varattu katutilaan 40 kerrosneliömetrin verran palvelutilaa, mikä tarkoittanee 1–3 työntekijää.

Haikkoonrinne II – asemakaava mahdollistaa uutta 13 omakotitaloa

Haikkoonrinteen asuinalue on täydentymässä uudella Haikkoonrinne II -nimisellä asemakaavalla, joka hyväksymisen jälkeen mahdollistaa 13 uuden omakotitalon rakentamisen Haikkoonrinteelle tulevaisuudessa. Porvoon kaupunkisuunnittelu on asettanut nähtäville asemakaavan luonnoksen vuonna 2023 ja ehdotuksen vuoden 2024 alussa. Kaupunkikehityslautakunta käsittelee kokouksessaan Haikkoonrinne II -asemakaavan ja asemakaavamuutoksen hyväksymistä.

Hankkeen tavoitteena on ollut osoittaa Haikkoonrinteen vanhan asuinalueen jatkoksi uutta asutusta 13 omakotitalotontin verran. Asemakaavaehdotuksessa Haikkoonrinteelle on osoitettu vähintään 1,5-kerroksisia, mutta enintään 2-kerroksisia asuinrakennuksia. Asuinkerrosalaa näille tonteille on osoitettu 180–210 kerrosneliömetriä sekä talousrakennuksille 50 kerrosneliömetriä per tontti. Kaavatyössä osoitettiin myös alueen lähivirkistysalueille varatut alueet sekä mahdollistettiin virkistysyhteyksiä Haikkoonmetsän suuntaan.

Lisätietoja: