Siirry sisältöön

Haku on auki – Linnankosken lukion aikuislinjalla saa opiskella joustavasti ja pienissä ryhmissä

Linnankosken lukion aikuislinjalla voi suorittaa lukio-opintoja, korottaa arvosanoja sekä käydä yksittäisiä opintojaksoja. Myös jos lukio-opinnot ovat jääneet keskeneräisiksi, ne voi täydentää loppuun aikuislinjalla.

Polkupyöräilyä Porvoon keskustassa.

Aikuislinjan uusi lukuvuosi alkaa 14. elokuuta mutta opiskelijaksi voi ilmoittautua läpi vuoden ja opinnot voi aloittaa uuden jakson alkaessa. Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun.

– Opiskelu aikuislinjalla on oikeasti joustavaa ja monin tavoin erilaista kuin nuorena. Opinnot suunnitellaan aina opiskelijan elämäntilannetta huomioiden. Meiltä saa paljon tukea ja ohjausta, tämä on tärkeää erityisesti opintojen alkuvaiheessa, kertoo aikuislinjan apulaisrehtori Timo Juntunen.

Tulevana torstaina 8.8.2024 järjestetään infotilaisuus kaikille aikuislinjalla opiskelusta kiinnostuneille. Infotilaisuus järjestetään Linnankosken lukiossa klo 17.

– Aikuislinjalla opetus tapahtuu pienissä ryhmissä iltaisin ja kokonaan lähiopetuksena. Tämä mahdollistaa enemmän henkilökohtaista ohjausta, Juntunen selittää.

Yhteisöllisyys on myös iso osa opiskelua ja arkea. Aikuislinjalla järjestetään yhteisöllisiä suosittuja tapahtumia useita kertoja vuodessa.

Linnankosken lukion aikuislinjalla oli viime lukuvuonna noin 30 tutkinto-opiskelijaa, jotka tähtäsivät ylioppilastutkintoon ja/tai lukion oppimäärän suorittamiseen. Näiden lisäksi noin 15 opiskelijaa laajensi aiempia lukio-opintojaan tai yleissivistystään opiskelemalla erilaisia kursseja ja aineita. Linnankosken lukion aikuislinjalla opiskelee myös 90 Careerian 2. tutkinto-opiskelijaa, jotka suorittavat ylioppilastutkinnon ammatillisen perustutkinnon ohessa.

Aikuislinja tarjoaa myös perusasteen opetusta aikuisille maahanmuuttajille, sekä tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta (TUVA) koskien lukion valmistavia opintoja, johon osallistui viime lukuvuonna neljä opiskelijaa.

Aiheesta lisää: