Siirry sisältöön

Kasvun ja oppimisen lautakunnan päätökset 19.9.2024

Porvoon kaupungin tunnus.

Talousarvio 2025

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että kasvun ja oppimisen toimialan talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2025–2027 hyväksytään.

Lautakunta teki seuraavat yksimieliset muutosehdotukset talousarviotekstiin:

Lisätään sivulle 4 ”Lisäksi satsataan digitalisaation ja tekoälyn hyödyntämiseen opetuksessa sekä digitaitojen systemaattiseen opetukseen digipolun mukaisesti.” ja perään lause. Tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin panostetaan koulujen yhteisissä koulutuksissa.

Ensimmäisen kappaleen viimeinen lause muutetaan muotoon:
Oppilasmäärä kääntyy lievään laskuun alakouluissa vuonna 2025. Se miten tämän vaikutus näkyy toiminnoissa ja vuoden 2025 taloudessa määräytyy sen mukaan, mikä skenaario päätetään ottaa käyttöön palveluverkkoselvityksen myötä.

Sivu 7 toiminnot, palvelut ja prosessit, viimeinen kappale. Lisäys tekstiin koskien Kvarnbackens skolania. Myös hankkeen niin sanotulle toiselle vaiheelle tulee varata resursseja esikouluopetuksen ja alkuopetuksen toimivan yhteistyön ja perusopetuksen tilojen toimivuuden varmistamiseksi.

Lisäys kohtaan suomenkieliset koulutuspalvelut, toiminnot, palvelut ja prosessit esim. s. 5: Selvitetään mahdollisuutta maksuttomasta joukkoliikenteestä koululaisryhmille. Porvoon koululaisryhmät voisivat käyttää kaupungin julkista liikennettä maksutta opettajan kanssa koulupäivän aikana. Näitä matkoja ei veloitettaisi kouluilta eikä myöskään koulutoimilta tai kasvun ja oppimisen toimialalta. Maksuton joukkoliikenne koululaisryhmille olisi osa joukkoliikennekasvatusta ja mahdollistaisi oppimisen myös luokkahuoneen ulkopuolella (museot, näyttelyt, yritysvierailut yms.) nykyistä useammin.
Ja sama ruotsinkielisiin koulutuspalveluihin kohtaan toiminnot, palvelut ja prosessit. (s.7)

Muut asiat

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaisesti.