Siirry sisältöön

Kaupunginhallituksen päätökset 21.10.2024

Porvoon kehäsymboli.

Hakeminen mukaan Terve Kunta -verkostoon

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että Porvoon kaupunki hakee mukaan Terve Kunta-verkostoon ja valtuutti kaupunginjohtajan allekirjoittamaan hakemuslomakkeen. Porvoon kaupungin yhteyshenkilöksi nimettiin hyvinvointikoordinaattori. Kaupunginhallitus nimesi tämän valtuustokauden loppuun luottamushenkilöiden edustajaksi kaupunginhallituksen puheenjohtajan. Kaupunginhallitus valitsee keskuudestaan luottamushenkilöedustajan valtuustokausittain.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi valtakunnallista Terve Kunta -verkostoa, johon kunnat voivat hakea hyvinvointityön edistämiseksi. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 50 kuntaa ja kaksi hyvinvointialuetta. Verkoston tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kehittämällä jäsenkuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen strategista johtamista, toimintamuotoja ja toiminnan arviointia. Toiminnassa huomioidaan WHO European Healthy Cities -ohjelman tavoitteet, jotka ovat linjassa YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman eli Agenda 2030 kanssa.

Terve Kunta -verkosto järjestää jäsenilleen verkostokokouksia, seminaareja ja tapaamisia. Mukana olevat kunnat pääsevät halutessaan myös kehittämään ja pilotoimaan sekä levittämään hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen käytänteitä ja menetelmiä. Jäsenet järjestävät vuorollaan Terve Kunta -verkostopäiviä.

Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry:n syyskokous 15.11.2024

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti nimetä Jesse Metherin edustajaksi yhdistyksen syyskokoukseen sekä nimetä Aleksi Lehtonen erovuorossa olevan hallituksen jäsenen Erkki Naumasen tilallee ja varajäseneksi Eila Quinlanin. Kaupunginhallitus ilmoitti edustajalleen, että esityslistan suhteen ei ole huomauttamista.

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään 15.11.2024 Lahdessa. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on vesien- ja ilmansuojelun edistäminen toiminta-alueellaan. Yhdistys toimii jäsenistönsä asiantuntija- ja yhteistyöjärjestönä, harjoittaa tiedotustoimintaa sekä laatii toimialaansa kuuluvia selvitystöitä.

Apulaiskaupunginjohtajan viran palkkaus ja johtajasopimus

Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen hyväksyä apulaiskaupunginjohtajan johtajasopimuksen ja päätti, että Fredrick von Schoultzin kokonaispalkka on uuden virkakauden alkaessa 10 500 euroa kuukaudessa Markku Välimäen esityksen mukaisesti. Lisäksi apulaiskaupunginjohtajalla on matkapuhelinetu 20 euroa kuukaudessa. Johtajasopimus astuu voimaan 1.1.2025, edellyttäen että kaupunginhallituksen päätös on lainvoimainen ja apulaiskaupunginjohtaja on allekirjoittanut sen.

Markku Välimäen esitys voitti äänestyksessä kaupunginjohtajan esityksen äänin 8 (Eskola Vilhelmiina, Puromies Eeva, Ryynänen Sami, Servin Kevin, Uski Nina, Valasti Matti, Välimäki Markku, Wiitakorpi Jorma) – 5 (Blomqvist-Valtonen Elin, Holmström Johnny, Lund Bodil, Sigfrids Frida, Söderberg Johan).

Muut asiat

Muut asiat kaupunginhallitus päätti esitysten mukaisesti.