Siirry sisältöön

Kaupunginhallituksen päätökset 9.9.2024

Porvoon kehäsymboli.

Asemakaava ja asemakaavamuutos, kaupunginosa 33, Haikkoonrinne II, AK 550

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy asemakaavan ja asemakaavamuutoksen 550 Haikkoonrinne II kaupunginosassa 33. Nina Uski ei osallistunut asian käsittelyyn.

Ehdotus liittymiseksi kansalliseen kiertotalouden green dealiin

Kaupunginhallitus päätti, että Porvoon kaupunki liittyy kansalliseen kiertotalouden green dealiin. Kevin Servin esitti, että kaupunki ei liity kiertotalouden green dealiin. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi.

Kiertotalouden green dealista on rakentunut vapaaehtoinen sitoumus, jossa mukaan lähtevät toimijat sitoutuvat vähentämään luonnonvarojen käyttöä ja asettamaan vaikuttavia tavoitteita ja tekemään toimenpiteitä, jotka edistävät vähähiilistä kiertotaloutta. Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, jotka jakautuvat edelleen toimenpidealueisiin. Muutosalueiksi on tunnistettu resurssiviisas rakennettu ympäristö, kiertotalouteen perustuva teollisuus, kestävä kulutus ja jakamistalous, materiaalitehokas energiajärjestelmä sekä uudistava ruokajärjestelmä. Green dealiin sitoutujan tulee valita omat toimenpiteensä vähintään kahdelta toimenpidealueelta.

Porvoon kaupunki on tunnistanut seuraavat kaupunginkin ilmastotyötä tukevat toimenpiteet kiertotalouden green dealin rakennetun ympäristön muutosalueelta:

  • Toimenpide 1: Kaupungin tavoitteena on kasvattaa omien rakennustensa ja tilojensa todellista käyttöastetta merkittävästi, 25 prosenttia vuoteen 2035 mennessä. Käyttöasteen kasvua haetaan erityisesti lisäämällä tilojen käyttöä normaalin käyttöajan ulkopuolella, mutta myös tehostamalla lähivuosien aikana toimistotilojen käyttöä entisestään. Rakennusten ja tilojen käyttöä ja määrää kehitetään aiemmin päätetyn salkutusmallin mukaisesti. Toimenpiteissä korostuvat yhteiskäyttöön soveltuvien tilojen tunnistaminen, tilojen hallinnan käytännön prosessien yhtenäistäminen ja automatisointi sekä tilojen todellisen käyttöasteen määritteleminen ja mittaaminen.
  • Toimenpide 2: Kaupungin toisena tavoitteena on kasvattaa merkittävästi maamassojen hallinnan hiilikädenjälkeä kaavoituskohteiden toteutusvaihtoehtojen välisen tarkastelun kautta. Kaupunki sitoutuu selvittämään lähtötason tiedot vuoteen 2027 mennessä ja samalla asettamaan sitoumusta kuvaavan numeerisen tavoitteen. Maamassojen hallinnan toimenpiteissä korostuvat kaavoitus, suunnittelu ja toteutus sekä laaja, kuntarajatkin ylittävä yhteistyö massakoordinoinnin edistämiseksi.

Ympäristöministeriö on hyväksynyt edellä esitetyt toimenpiteet osaksi kansallista kiertotalouden green dealiä. Kaupunki on etenemässä kohti green dealiä Suomen ensimmäisten kaupunkien joukossa ja on siis osoittanut jälleen edelläkävijyytensä ilmasto- ja ympäristöasioissa.

Taloussuunnittelun ja -seurannan vuosikello 2024

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä päivitetyn vuosikellon vuodeksi 2024.

Autot palveluineen puitejärjestelyt 2025 – 2027 (2029) – Hansel Oy

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti, että Porvoon kaupunki liittyy seuraaviin Hansel Oy:n Autot palveluineen 2025 – 2027 (2029) kilpailutuksen osa-alueisiin:

  1. Kompaktit kaupunkiautot
  2. Kaupunkiautot
  3. Pienen keskiluokan autot
  4. Suuren keskiluokan autot
  5. Suuret henkilöautot
  6. Tila-autot
  7. Suuret tila-autot ja pikkubussit
  8. Pienet pakettiautorunkoiset autot
  9. Keskikokoiset pakettiautorunkoiset autot
  10. Suuret pakettiautorunkoiset autot
  11. Pick-up-autot
  12. Pienet katumaasturit ja maastoautot
  13. Keskikokoiset katumaasturit ja maastoautot

Kaupunki liittyy kilpailutuksen perusteella solmittavaan sopimukseen sopimuskaudelle 1.2.2025 – 31.1.2027 ja mahdolliselle optiokaudelle 1.2.2027 – 31.1.2029.

Hankinnan arvoksi (ajoneuvojen hankintahinta) sopimuskaudella on arvioitu 1 700 000 euroa (alv 0 %).

Yhteishankintaan liittymisestä on seuraavia hyötyjä:

  • kilpailukykyiset hinnat
  • kattavan autojen sopimusmallisto, johon voi tutustua ennen hankintaa
  • käytössä helppokäyttöinen sopimusautojen tutustumis- ja hankintakanava Ajoneuvopalvelu puitejärjestelyn sisäisten kilpailutusten tekemiseen
  • mahdollisuus hyödyntää hankinnoissa kilpailutettuja sopimustoimittajia, joiden luotettavuus, toimituskyky ja soveltuvuus on tarkistettu ja joiden kanssa tehtyjä puitesopimuksia hallinnoidaan Hanselissa koko sopimuskauden ajan.

Muut asiat

Muut asiat kaupunginhallitus päätti esitysten mukaisesti.