Siirry sisältöön

Kaupunginhallitus käsittelee Woikoski Oy:n tonttivarauspyyntöä Kilpilahden yritysalueelta

Porvoon kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 19. elokuuta Woikoski Oy:n tekemää tonttivarauspyyntöä Kilpilahden alueelle.

Porvoon kaupungin tunnus.

Kyseessä on 72 520 m2 kokoinen tontti, jolla on rakennusoikeutta 29 008 k-m2. Varauspyynnön kohteena oleva tontti sijaitsee Kulloon yritysalue -nimisellä asemakaava-alueella Innovaatiotien ja Resurssitien risteyksessä.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Porvoon kaupunki varaa Woikoski Oy:lle kyseessä olevan tontin hintaan 1 160 320 euroa. Varauspäätös on voimassa 8 kuukautta kaupunginhallituksen päätöksen saatua lainvoiman.

Woikoski Oy suunnittelee toimintansa laajentamista Etelä-Suomessa. Kilpilahden yritysalueelle sijoittuva suunnitelma käsittää kokonaan uuden tehdasalueen rakennuksineen, kaasujen valmistuksen, kaasujen pakkauksen, niiden varastoinnin ja jakelun asiakkaille.

Tontin soveltuvuutta haettuun toimintaan on selvitelty sekä TUKES:in että Porvoon kaupunkisuunnittelun kanssa ja molemmilta on tullut alustavasti vihreää valoa hankkeelle. Alueelle sijoittuvan toiminnan sopivuus arvioidaan rakennusluvan myöntämisen yhteydessä.

– Hanke täydentää Kilpilahden yritysaluetta hyvällä tavalla ja toteuttaa osaltaan Porvoon strategiaa, sanoo tonttipäällikkö Pekka Söyrilä.

Woikoski Oy on suomalainen perheyritys, joka valmista kaasuja yli sadan vuoden kokemuksella. Yrityksellä on tällä hetkellä kuusi toimipistettä eri puolilla Suomea ja se työllistää noin 220 työntekijää. Woikoski Oy:n toimialueeseen kuuluvat Suomi, Pohjoismaat, Baltian maat ja muu Eurooppa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2023 oli 76 MEUR.